Kivégezték a németeket, háromgólos előny a katalán csapatnál

Vágólapra másolva!
2007.04.26. 23:02
Megnyugtató, háromgólos előnyt szerzett az Espanyol az UEFA-kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Werder Bremen ellen. A találkozón a huszadik percben szerzett Hurtado-találattal szerezte meg a vezetést a hazai csapat, majd a második félidőben Pandiani és Coro is betalált, így kialakult a 3-0-s végeredmény.
Rufete (kék-fehérben) remekül harcolt, gólpasszt is adott a mérkőzésen
Rufete (kék-fehérben) remekül harcolt, gólpasszt is adott a mérkőzésen
Rufete (kék-fehérben) remekül harcolt, gólpasszt is adott a mérkőzésen
Rufete (kék-fehérben) remekül harcolt, gólpasszt is adott a mérkőzésen

Szavazás

Ki nyeri 2007-ben az UEFA-kupát?

Írja be az itt látható számot!
Amikor Coro gólra váltotta Riera beadását egy remek ellentámadást követően, már mindenki tudta a Werdernek csodára lesz szüksége hazai pályán, ha ki akarja csikarni a döntőbe jutást az UEFA-kupában. A cserecsatár találata már a harmadik hazai gól volt, míg az ellenoldalon egy sem született.

Pedig a mérkőzés első negyedórájában a Werder birtokolta többet a labdát, ám mindkét csapat kapura veszélytelenül futballozott. Mindössze egy Klose-helyzet érdemel említést, de a Barcelonával is szóba hozott német csatár lövése jócskán elkerülte a kaput.

A tizennyolcadik percben majdnem megszerezte a vezetést az Espanyol. Jarque ugyan parádés mozdulattal juttatta Wiese kapujába a labdát, ám a játékvezető (jogosan) les címén érvénytelenítette a találatot.

Két perccel később már szabályos gólnak örülhettek a Montjuic-stadionba kilátogató hazai szurkolók. Rufete beadására Moisés Hurtado érkezett a legjobb ütemben, és közeli fejese után már 1-0 állt az eredményjelző táblán.

A harmincadik percben Naldo fejesénél Iraizoz állt a legjobb helyen, és hárította a kapu közepébe tartó erőtlen fejest, megakadályozva ezzel a korai egyenlítést.

Az egész első félidőre elmondható, hogy a hazai csapat rendkívül okosan játszott: altatta ellenfelét, majd egyik pillanatról a másikra felpörgette a játék ritmusát, és kevés húzásból veszélyes kontrákat indított.

Teljesen megérdemelt vezetéssel vonulhatott pihenőre Ernesto Valverde csapata.

Rögtön a második félidő elején megduplázta az előnyét az Espanyol. Ezúttal is egy élesen középre adott labda okozta a német csapat vesztét. A sokat megélt De La Pena szögletére ezúttal Pandiani érkezett, és csúsztatott a kővé dermedt brémai védők között a kapuba.

Ekkor sokan úgy gondolták a vendégek mindent elkövetnek majd legalább a becsületgól megszerzéséért, ám egy újabb hiba végleg megpecsételte Thomas Schaaf csapatának sorsát. Tamudo lépett ki az „ólomlábú” német védők között, Wiesének pedig nem volt más választása, felrúgta a spanyol támadót. A kapus természetesen idő előtt mehetett zuhanyozni, de legalább csapata megúszta újabb kapott gól nélkül.

A nyolcvanhetedik percben aztán végleg „befellegzett” a német csapatnak: a már említett Coro mattolta a csereként beállt Reinke kapust, kialakítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

UEFA-KUPA

ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ESPANYOL-WERDER BREMEN 3-0 (1-0)
Helyszín: Montjuic-stadion
Nézőszám: 40000
Vezette: Övrebö (norvég)
Espanyol: Iraizoz - Lacruz, Torrejon, Jarque, David Garcia - Moises Hurtado - Rufete (Coro), Riera - De la Pena (Jonatas 79.)- Pandiani (Ito 74.), Tamudo
Vezetőedző: Valverde
Werder Bremen: Wiese - C. Fritz, Naldo, Pasanen, Owomoyela - Baumann (Vranjes 79.)- Frings, D. Jensen (Renke 60.) - Diego - Klose (Hugo Almeida 74.), Hunt
Vezetőedző: Schaaf
Gólszerzők: Moisés 20., Pandiani 50., Coro 87.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik