NS: Kleinheisler-interjú; ünnepre készülnek Koroncón – szerda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.25. 23:55
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

Szerdai számunkban nagyinterjút olvashatnak Kleinheisler Lászlóval, aki nemcsak azt árulta el Kamler Jánosnak, hogy mire gondolt, amikor bevágta első (elég nagy) Bundesliga-gólját, hanem azt is, hogy minek köszönhetően találta meg a helyét a német bajnokságban, és hogy kell-e egyáltalán védekeznie. Kleinheisler Lászlóval, aki nemcsak azt árulta el Kamler Jánosnak, hogy mire gondolt, amikor bevágta első (elég nagy) Bundesliga-gólját, hanem azt is, hogy minek köszönhetően találta meg a helyét a német bajnokságban, és hogy kell-e egyáltalán védekeznie.

A Vasas titkát sokan próbálják megfejteni, de talán a Somogyi Zsolt, Czvitkovics Péter páros jutott legközelebb a megoldáshoz: az angyalföldiek tapasztalt támadója (akit Peti bának meg Cicó bácsinak szólítanak, és ez önmagában zseniális) és csapatkapitánya elárulja a megfejtést.

Miután az újpestiek annyi gólt kapnak meccenként, hogy zokogni kell, aktuális a kérdés, hogy nem kellene-e Balajcza Szabolcsnak visszaállnia a lilák kapujába, de egyelőre a Mád elleni kupameccsre utazó keretbe sem került be. A kapus azt mondja, az úgymond ellenoldalról is sok biztatást kap, de egyelőre nem tudja, visszakerülhet-e régi helyére, úgyhogy edz és meglátja. És bár kötődik Újpesthez (na ja, tíz év után), ő sem tudja, nem tenne-e jót a környezetváltozás.

Marco Rossi dühös, és amikor dühös, a Honvéd edzője jókat mond. Most is.

Ünnep lesz Koroncón, ahová a Ferencváros látogat: a helyiek már nagyon készülnek a szerdia kupameccsre, Tősér Norbert cikkéből pedig még az is kiderül, mi történt a megyekettes csapat azon játékosaival, akiket a munkahelyükről nem akartak elengedni az alkalomra.

Debrecenben sincs minden rendben, de Mészáros Norbert amondó, bár a kiesőzónától tanyázik két pontnyira a Loki, a dobogón lenne a helye. Merész állítás, de szólnak mellette érvek.

Indul a női kosárlabda Euroliga, a mezőnyben két magyar csapattal. A Sopron edzője, Sterbenz László, és a győriek mestere, Völgyi Péter sem számít könnyű sorozatra.

Miután legutóbbi kilenc mérkőzéséből nyolcat elveszített a Fehérvár hokicsapata az EBEL-ben, Kohán Gergő alapos elemzésnek vetette alá a Volánt, és a találtakkal szembesítette is Ocskay Gábor szakosztály-igazgatót.

Andrej Rubljovot ismerhetik a középkori ikonfestészet rajongói és Andrej Tarkovszkij filmművészetének kedvelői, de most már a tenisz barátai is – a minden szempontból jónevű ifjú orosz Davis-kupa-játékossal Győri Ferenc beszélgetett.

A 36 éves Ungvári Miklós, a magyar cselgáncssport egyik legnagyobb egyénisége ugyan nagyon el volt keseredve a riói olimpia után – naná, az éremcsatában pont földharcban verték meg, ami az ő specialitása –, de mint Rác Benedek interjújából kiderül, azóta helyre tette magában a történteket, és a jövő évi budapesti világbajnokságon még biztosan tatamira lép.

Következő mellékletünk a Hajrá, foci! lesz: Braniszlav Bulatovics Szentlőrincen, Mészáros Dömötör Csengelén él át nagy kalandokat, de Sztipánovics Barnabás is felbukkan.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik