NS Hosszabbítás: Szilágyi Áron Zorróként suhintott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.26. 22:00
null
Szilágyi Áron első lépései a hallhatatlanság felé – még négykézláb
London és Rio de Janeiro kardvívó olimpiai bajnoka még csak 26 éves, de eddig bejárt útja, pályafutásra irigylésre méltó. Miként alakult az élete, hogyan vált belőle igazi bajnok? Minden kiderül a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében induló új sorozatból.

Az első epizódban visszakanyarodunk egészen a születéséig. Hogy miért aggódott a szülőágyon az édesanyja, miért választotta második kisfiának Jókai Mór után az Áron nevet?

Miért nem beszélt a tengerkék szemű gyerek, s mit tettek a szülei, hogy rábírják a beszédre? Miként készített magának Áron Zorro-jelmezt, s miért nem örült a kardforgatást gyakorló Szilágyi-gyerek akcióinak Mackó kutyus?

Milyen sportágakat próbált ki az egy helyben ücsörögni képtelen Áron, bátyjával, Dániellel, míg eljutott a Vasas vívóterméig?

És a megtudhatják még a Hosszabbításból, hogy...

– miért éppen a kard ékesíti a kart? A magyar vívás aranytablóján a 37 vívó olimpiai aranyérem kiharcolója, köztük a 24 kardvívóarany megszerzője

– kik jutottak a csúcsra Rióban? Fidzsi, Jordánia, Koszovó első érmétől a 2168 éves rekordot felülmúló Michael Phelpsen át a dél-koreai söprésig

– hogyan tudta legyőzni a démonjait a meseszép orosz ritmikus gimnasztikázó Margarita Mamun, és miért nem nyert sorozatban harmadszor a francia kézilabda-válogatottal Nikola Karabatic?

– miért kellett néha felmosnia az olimpiai faluban a Rióban tapasztaltakkal általában elégedett olimpiai bronzérmes súlylökőnek, Márton Anitának?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik