Tiger Woods őszintén beszélt a prioritásokról (Fotó: AFP)

„A golf mindig az életem része volt, egész életemben ezzel foglalkoztam, de sosem ez volt a legfontosabb” – jelentette ki a 43 éves játékos kedden az észak-írországi Portrushban, a British Open előtt.

A világranglista ötödik helyezettje közölte, szülei és két gyermeke állnak az első helyen, és ez így is marad.

Ami a jelenlegi formáját illeti, Woods kifejtette, a júniusi US Open óta – melyet a 21. helyen zárt – nem versenyzett, és két nappal a British Open rajtja előtt még nincs csúcsformában.

„Ma jót edzettem, remélem, a holnapi is így sikerül, és akkor majd készen állok” – mondta derűlátóan, hozzátéve, tavaly túl sok viadalon indult, de hosszú távú céljai miatt már szellősebben alakítja a versenynaptárát.

A volt világelső karrierjét az elmúlt években magánéleti és egészségi problémák nehezítették, sőt úgy tűnt, be kell fejeznie a golfozást krónikus hátfájdalmai miatt. Hosszú kezelések és három gerincműtét után aztán tavaly sikeresen tért vissza a legjobbak közé, és szeptemberben megnyerte a Tour Championshipet, ami öt év után az első tornagyőzelme volt. Majd idén áprilisban Augustában győzött a US Mastersen, ezzel 15. alkalommal diadalmaskodott Major-versenyen (vagyis a sportág csúcsának számító négy viadal valamelyikén).