Vizes vb: a magyar szinkronúszó csapat 14. az akrobatikus kűrben

Vágólapra másolva!
2024.02.03. 21:09
A magyar szinkronúszócsapat 14. az akrobatikus kűrben (Fotó: Getty Images)
A magyar csapat a 14. helyen zárt a szinkronúszók akrobatikus kűr számának selejtezőjében a dohai világbajnokság szombati versenynapján.

A Fehér Gréta, Götz Lilien, Hungler Szabina, Janku Titanilla, Kecskés Kira Olimpia, Márialigeti Réka, Szórát Léna, Taksonyi Blanka összeállítású együttes 174,3800 pontszámmal zárt.

A magyar csapat a "tahitian dance" elnevezésű koreográfiájával készült a világbajnokságra, ennek a gyakorlatnak a nehézségi foka közel négy ponttal emelkedett a tavalyihoz képest.

„Összességében elégedett vagyok a lányok teljesítményével. Erről a számról azért tudni kell, hogy nagyon rizikós, az első két emelésünk kivitelezése nem volt tökéletes, ez látszódott a végrehajtási pontszámokon, viszont utána nagyon tisztán csinálták meg a többit. Ez nagyon pozitív, hiszen belül ők is érzik azt, hogy nem volt tökéletes az eleje” – nyilatkozta az MTI-nek Árkovics Petra szövetségi kapitány.

„Utána felálltak a padlóról és küzdöttek végig, és végül hat ponttal kaptak többet, mint az Európai Játékokon. Fejlődtünk, a nehézségi fok magasabb, elfogadták az összes emelést, de világbajnokságon legutóbb tavalyelőtt indultunk, ez egy nagy teher” – fűzte hozzá a szakember, aki a csapat összetételével kapcsolatban megjegyezte, az utánpótlás-válogatottból többen is bekerültek a közelmúltban. „Ők már a mi kezünk alatt, Karsai Zsófival nevelkedtek, ez nagyon fontos, hiszen ők már az általunk végzett képzésből érkezve tudtak bekerülni, így tudtuk egyébként növelni a kűrnek a nehézségi fokát” – mondta Árkovics Petra, és hozzátette, a fiatal gárdának elsősorban a 2027-es hazai rendezésű világbajnokságon kellene minél jobban szerepelnie.

A 19 csapat közül a legjobb 12 mutathatja be kűrjét a döntőben, az első helyen a kínai együttes került a fináléba. A 12. chileiek 182,6333 pontot kaptak.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik