Asztalitenisz: Szudi Ádám főtáblára jutott a manchesteri WTT-versenyen

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.02.01. 20:11
Szudi Ádám egyesben továbbjutott, párosban pedig Ecseki Nándorral első kiemeltként várhatja a főtáblás küzdelmeket (Fotó: WTT)
A WTT-sorozat manchesteri feeder versenyének első napján, a selejtezőben szereplő négy magyar indulóból három kiesett, csak Szudi Ádám vette sikerrel az akadályt, így csatlakozott azokhoz, akik a pénteken kezdődő főtáblás küzdelmekben kiemeltként, kvalifikáció nélkül állhatnak asztalhoz.

 

Manchester ad otthont az utolsó erőpróbának a február 16-án kezdődő dél-koreai csapat-világbajnokság előtt: a WTT-sorozat angliai versenyén tesztelhetik formájukat a vb-re készülő játékosok, bár mivel a legalacsonyabb, azaz feeder besorolású tornáról van szó, a mezőny is ennek megfelelő. Magyar részről Szudi Ádám, Lakatos Tamás, Ecseki Nándor, Madarász Dóra és Bálint Bernadett nevezett – Ecsekit leszámítva mindannyian ott lesznek a puszani világbajnokságon is.

A manchesteri selejtező első körét Szudi (világranglista-261.) és Bálint (278.) vette sikerrel, előbbi a szerb Dimitrije Levajacot (242.), utóbbi a lengyel Anna Wegrzynt (140.) búcsúztatta – jó hír, hogy mindketten előrébb jegyzett játékost győztek le, ami ezúttal Lakatosnak (295.) és Ecsekinek (230.) nem sikerült.

A kvalifikáció második köre aztán már Bálintnak is a végállomást jelentette, miután csak megszorítani tudta a belga Margo Degraefet (272.), Szudi viszont remek teljesítménnyel három játszmában legyőzte az indiai Payas Jaint (181.).

A selejtezőből továbbjutó Szudi nem egyedüli magyar lesz a főtáblán, ugyanis Madarász Dórát, az első helyen kiemelt Ecseki Nándor, Szudi Ádám és az ugyancsak a legelkelőbb helyen rangsorolt Ecseki Nándor, Madarász Dóra párost, valamint a Bálint Bernadett, Rachel Moret magyar, svájci duót is kvalifikáció nélkül a főtáblára sorolták.

WTT-SOROZAT, FEEDER, MANCHESTER
Férfiak. Egyes. Selejtező. 1. forduló
Szudi Ádám–Levajac (szerb) 3:1 (–9, 7, 9, 8)
Limonov (ukrán)–Ecseki Nándor 3:0 (12, 7, 9)
Ranefur (svéd)–Lakatos Tamás 3:2 (10, –12, 9, –7, 8)
2. forduló
Szudi–Jain (indiai) 3:0 (8, 7, 8)

Nők. Egyes. Selejtező. 1. forduló
Bálint Bernadett–A. Wegrzyn (lengyel) 3:2 (9, –7, 5, –8, 9)
2. forduló
Degraef (belga)–Bálint 3:2 (13, 7, –7, –10, 11)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik