Asztalitenisz: Madarász Dóra egyesben és vegyes párosban is remekel

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.02.02. 19:19
Madarász Dóra egyesben és vegyes párosban is versenyben van Manchesterben (Fotó: WTT)
Az asztalitenisz WTT-sorozat manchesteri állomásán az Ecseki Nándor, Madarász Dóra és a Bálint Bernadett, Rachel Moret magyar, svájci kettős is bejutott a legjobb nyolc közé, s Madarász egyesben is sikerrel vette az első fordulót.

Sok kicsi sokra megy, tartja a mondás, amit most az asztaliteniszezők esetére lefordítva úgy értelmezhetünk, hogy ugyan a WTT-sorozat feeder, azaz legalacsonyabb besorolású versenyén viszonylag kevés világranglistapontot lehet szerezni, ám a párizsi kvótáért folytatott versenyfutásban ez is számíthat. Márpedig az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős folyamatosan küzd az olimpiai részvételért, szóval a cél, hogy Manchesterben (is) minél tovább jusson. Erre egyébként meg is van az esély, ugyanis a mieinket az első helyen emelték ki a szervezők, s Ecsekiék ennek megfelelően vették is az első akadályt, bejutottak a legjobb nyolc közé. További jó hír, hogy ugyanez a Bálint Bernadett, Rachel Moret magyar, svájci kooperációnak is sikerült, szóval a párosainkra egyelőre nem lehet panasz Manchesterben.

„A vegyes párosunk az elvesztett első játszma után elkapta a fonalat, nem volt kérdés a győzelem – értékelt női válogatottunk szövetségi kapitánya, Pink Márk. – Bálint Bernadett még csütörtökön, az egyes selejtezőjében közel volt ahhoz, hogy a főtáblára kerüljön, ami nagyon szép eredmény lett volna, sajnáltam, hogy nem sikerült, a svájci Moret-val alkotott párosa viszont a nyolcaddöntőben felszabadultan, jól játszva győzte le az olasz kettőst.”

Egyesben Madarász (95.) tovább javította a mieink mérlegét, a luxemburgi Sarah De Nutte (124.) elleni meggyőző siker kifejezetten értékes, Szudi Ádámnak (261.) azonban nem volt esélye a jóval előrébb jegyzett, párosban vb-ezüstérmes spanyol Álvaro Roblesszel (46.) szemben.

ASZTALITENISZ
WTT-SOROZAT, FEEDER, MANCHESTER
Férfiak. Egyes. A 16 közé jutásért
Robles (spanyol)–Szudi Ádám 3:0 (7, 4, 6)
Nők. Egyes. A 16 közé jutásért
Madarász Dóra–De Nutte (luxemburgi) 3:1 (5, –9, 8, 5)
Páros. Nyolcaddöntő
Bálint Bernadett, Moret (svájci)–Roncallo, Monfardini (olasz) 3:0 (7, 9, 7)
Vegyes páros. Nyolcaddöntő
Ecseki Nándor, Madarász–McBeath, Bolton (angol) 3:1 (–9, 6, 6, 5)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik