Asztalitenisz: főtáblára jutott Dohában az Ecseki, Madarász vegyes párosunk

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.01.09. 13:37
null
Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk a svédek elleni magabiztos győzelemmel kvalifikált a dohai főtáblára (Fotó: WTT)
A párizsi kvalifikációért küzdő Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros a dohai WTT-verseny selejtezőjének második körében 3:0-ra legyőzte a svéd Mattias Falck, Linda Bergström duót, ezzel csatlakozott a kiemeltként alapból a főtáblára sorolt Ecseki Nándor, Vitor Ishiy magyar, brazil férfi pároshoz.

 

A WTT-sorozat dohai selejtezőjének első napja nem igazán sikerült a mieinknek, hiszen egyesben Ecseki Nándor, Madarász Dóra és Póta Georgina is kiesett, sőt Pótának a thaiföldi Jinnipa Sawettabuttal alkotott párosa is búcsúzott. Így a kvalifikáció második napjára már csak az egyiptomi Omar Assar, Dina Meshref duót legyőző Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős maradt talpon, amely a keddi második körben a svéd Mattias Falck, Linda Bergström egységgel találkozott – a páros férfitagja a 2019-es budapesti világbajnokságon egyesben döntőt játszott. Az olimpiai kvótáért versenyben lévő magyar párosra nehéz mérkőzés várt, hiszen a svédek egyénileg bőven top 50-es asztaliteniszezők, ráadásul már sokszor kiderült, attól sem ijednek meg, ha párost kell játszaniuk.

A tét a főtáblára jutás mellett az értékes ranglistapontok gyűjtése volt, bár utóbbi inkább Ecsekiéket motiválhatta, a skandinávok ugyanis másik párossal vették célba Párizst. A mérkőzés a várakozásoknak megfelelően izgalmasan kezdődött, az első játszmában mindkét kettősnek volt szettlabdája, végül mieink értek célba, s miután jól hajrázva a másodikat is megnyerték, ezzel olyan lélektani előnyhöz jutottak, ami elég is volt a 3:0-s győzelemhez.

Az első, nem könnyű feladat tehát kipipálva, a neheze azonban csak most következik, szerdától ugyanis a főtáblás küzdelmekkel folytatódik a dohai star contender verseny, itt Ecseki duplán is érintett, ugyanis a vegyes páros mellett férfi párosban a brazil Vitor Ishiy oldalán kiemeltként selejtező nélkül került a főtáblára.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, DOHA
Vegyes páros. Selejtező. 2. forduló:

Ecseki Nándor, Madarász Dóra–Falck, Bergström (svéd) 3:0 (12, 7, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik