Asztalitenisz: értékes győzelem az Ecseki, Madarász vegyes párostól

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.01.08. 18:36
null
Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra párosunk egy győzelemre van a dohai főtáblától (Fotó: WTT)
A WTT-sorozat dohai állomásának első napján négy vereség mellett mindössze egy győzelmet szereztek a mieink, igaz utóbbi rendkívül értékes, ugyanis az olimpiai részvételért versenyben lévő Ecseki Nándor, Madarász Dóra páros szerezte.

Ennél rosszabb évkezdetet elképzelni is nehéz lett volna: magyar szempontból az esztendő első versenyén a WTT-sorozat dohai állomásának első napján a mieink öt mérkőzést játszottak, s ebből négyet elvesztettek.

Az összképen az sem szépít, hogy star contender besorolású tornáról van szó, s ennek megfelelően a világranglista első tíz helyezettjéből a férfiaknál és a nőknél is kilencen neveztek, vagyis rendkívül erős mezőny gyűlt össze a katari fővárosban, a legjobbak ugyanis a kvalifikáció első körét csak a lelátóról követik.

Ezzel szemben a nem túl népes magyar küldöttség – Ecseki Nándor, Madarász Dóra és Póta Georgina indult – minden tagja bemutatkozott a nyitó napon, s közülük egyesben Póta és Madarász is hátrább rangsorolt ellenféllel szemben maradt alul – ezek után kevésbé meglepő, hogy az alkalmi társsal, a thaiföldi Jinnipa Sawettabuttal induló Póta női párosban is búcsúzott.

Az esti programban aztán megszületett az első magyar siker, ráadásul a legjobbkor: az olimpiai kvalifikációért versenyben lévő Ecseki, Madarász vegyes párosunk, ha nem is könnyen, de legyűrte az egyiptomi Assar, Meshref duót, s ezzel egy lépésre került a főtáblától.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, DOHA
Férfiak. Egyes. Selejtező. 1. forduló
Ho Kvan-kit (hongkongi)–Ecseki Nándor 3:0 (4, 5, 3)
Nők. Egyes. Selejtező. 1. forduló
Ho (angol)–Póta Georgina 3:1 (9, –7, 8, 9)
Mukherjee (indiai)–Madarász Dóra 3:2 (5, –11, 9, –7, 6)
Páros. Selejtező. 1. forduló
Ghorpade, Akula (indiai)–Póta, Sawettabut (magyar, thaiföldi) 3:0 (6, 11, 8)
Vegyes páros. Selejtező. 1. forduló
Ecseki, Madarász–Assar, Meshref (egyiptomi) 3:1 (–4, 13, 4, 7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik