Asztalitenisz: Ecseki és Madarász két szettben a világ legjobbjait is megszorongatta

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.01.10. 11:35
null
Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettősnek túl nagy falat volt a világ jelenlegi legjobb párosa (Fotó: WTT)
A WTT-sorozat dohai star contender versenyének nyolcaddöntőjében az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros a világbajnoki címvédő kínai Vang Csü-csin, Szun Jing-sa kettős ellen állt asztalhoz, s ugyan két játszmában is sikerült megszorítani a világ legjobb párosát, a kínaiak győzelmével zárult az összecsapás.

Fortuna nem állt a mieink mellé a WTT-sorozat Dohában zajló star contender versenyén: a sorsolásnál a főtáblán mindkét magyar érdekeltségű páros kínai ellenfelet kapott. Ez elsősorban az olimpiai kvalifikációra hajtó Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros esetében fájó, hiszen a párizsi részvételért zajló rendkívül kiélezett küzdelemben minden megnyert, illetve elvesztett mérkőzésnek jelentősége lehet, nem mindegy, hogy az érintett párosok az adott versenyen meddig jutnak el.

Ennek tudatában kell értékelni a tényt, miszerint Ecsekiéknek a nyolcaddöntőben az első helyen kiemelt Vang Csü-csin, Szun Jing-sa kettőssel kellett megküzdenie. Ha kínai vetélytársról van szó, az esetek döntő többségében reménytelen a helyzet, ám ez most még a megszokottnál is rázósabb feladat volt, hiszen az egyéni világranglistán Vang Csü-csin a második, Szun Jing-sa az első helyen áll, mindketten megnyerték a WTT-sorozat 2023-as döntőjét, a kettejük alkotta páros pedig a legutóbbi két világbajnokságon, azaz 2021-ben Houstonban és 2023-ban Durbanben is aranyérmet szerzett.

Mindent egybevéve tehát nincs abban semmi túlzás, ha azt állítjuk, a jelenkor kiemelkedően legjobb vegyes párosával kellett megküzdenie az Ecseki, Madarász kettősnek, amely becsülettel helytállt, olyannyira, hogy az első két játszmában csak minimális különbséggel maradt alul a bátran játszó, s olykor látványos labdameneteket megnyerő magyar duó, a harmadik etap viszont már sima volt, ezzel a kínaiak a várakozásoknak megfelelően három játszmában lezárták az összecsapást.

Így már csak egy magyar érdekeltségű egység, az Ecseki Nándor, Vitor Ishiy páros maradt versenyben – a sorsolásnál a magyar, brazil férfi páros is peches volt, miután az esti nyolcaddöntőben a szintén kínai Jüan Li-cen, Liang Csing-kun duóval mérkőzik.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, DOHA
Vegyes páros. Nyolcaddöntő
Vang Csü-csin, Szun Jing-sa (kínai)–Ecseki Nándor, Madarász Dóra 3:0 (9, 9, 2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik