Asztalitenisz: a vegyes párosunk kiesett, egyesben viszont Madarász még versenyben van

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.01.25. 17:23
Madarász Dóra egyesben a szlovák Barbora Balazová ellenéi szép győzelemmel bejutott a legjobb 32 közé Goában (Fotó: WTT)
Az asztalitenisz WTT-sorozat Goában zajló star contender versenyén szereplő Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk a nyolcaddöntőben négy játszmában kikapott a spanyol Álvaro Robles, Maria Xiao duótól, egyesben viszont Madarász bejutott a legjobb 32 közé.

Más sportágakhoz hasonlóan mostanában az asztaliteniszezőknél is minden az olimpiai kvalifikáció körül forog, ezért a WTT-sorozat ezekben a napokban zajló star contender versenyét is érdemes ilyen szemüvegen keresztül nézni. Már csak azért is, mert az indiai Goában megrendezett eseményre nevezett a párizsi részvételre továbbra is jó eséllyel pályázó Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk, amely a ranglistán elfoglalt helye alapján a selejtezőt megúszva közvetlenül a főtáblára kapott besorolást, ahol a nyolcaddöntőben a spanyol Álvaro Robles, Maria Xiao duóval találkozott. Annak ellenére, hogy európai ellenfélről van szó, nehéz mérkőzésnek ígérkezett, hiszen a mieink 16. helyével szemben a spanyolok a 8. pozícióban állnak a versenyszám aktuális világranglistáján, arról nem is beszélve, hogy a duó férfitagja, Álvaro Robles kifejezetten erős páros játékos, olyannyira, hogy a 2019-es budapesti világbajnokságon a román Ovidiu Ionescu oldalán ezüstérmet szerzett.

Mindent egybevéve tehát az esélyek nem a magyar egység mellett szóltak, ehhez képest Ecsekiéknek egy játszmát sikerült nyerniük, ennél többre azonban nem futotta, a Robles, Xiao kooperáció a legjobb nyolc közé bejutó két európai kettős egyike lett.

„Jó meccset játszottak, de az esélyesebb spanyolok valamivel jobbak voltak – értékelt férfiválogatottunk szövetségi kapitánya, Lindner Ádám. – Ezt megelőzően háromszor találkoztak, Roblesék mindannyiszor simán nyertek, most legalább volt némi esély. Az viszont mindenképpen jó hír, hogy az Ecseki, Madarász páros jelenleg olimpiai kvalifikációt érő helyen áll, de persze még nem lehet hátradőlni, lesznek még versenyek, ahol lehet, sőt kell is pontokat gyűjteni.”

A vegyes párosban induló minkét versenyzőnk egyesben is szerepelt Goában. Ecseki még kedden, a selejtező második fordulójában búcsúzott, a főtáblára sorolt Madarász (világranglista-98.) pedig ebben a számban csütörtök délután mutatkozott be, a legjobb 32 közé jutásért izgalmas összecsapás végén 3:2-re győzött a szlovák Barbora Balázová (75.) ellen, s a következő fordulóban a német Nina Mittelhammal (24.) találkozik.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, GOA
Nők. Egyes. A 32 közé jutásért:
Madarász Dóra–Balázová (szlovák) 3:2 (–9, 4, 10, –9, 10)
Vegyes páros. Nyolcaddöntő:
Robles, Xiao (spanyol)–Ecseki Nándor, Madarász Dóra 3:1 (9, –6, 8, 4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik