Párizs 2024: nincs B-terve a szervezőknek a megnyitóra

Vágólapra másolva!
2023.12.04. 12:13
Nincs B-terv a jövő évi párizsi olimpia belvárosi megnyitójára – jelentette ki a francia sportminiszter azután, hogy szombaton a Szajna-parton, az Eiffel-torony közelében egy férfi megtámadott három embert, közülük egyet megölt.

„Nincs B-tervünk, egy koncepciónk van, amely több altervet is tartalmaz a változó körülményeknek megfelelően – mondta Amélie Oudéa-Castéra a francia rádióban. – Megfelelő biztonsági kapacitásunk van a rendezvény biztosítására.”„Nincs B-tervünk, egy koncepciónk van, amely több altervet is tartalmaz a változó körülményeknek megfelelően – mondta Amélie Oudéa-Castéra a francia rádióban. – Megfelelő biztonsági kapacitásunk van a rendezvény biztosítására.”

Jean-Francois Ricard terrorizmus elleni ügyész vasárnap azt nyilatkozta, hogy a szombati merénylet után letartóztattak egy 26 éves francia férfit, aki a támadás előtt videóban hűséget fogadott az Iszlám Államnak. A késelés a francia fővárosban történt, éppen azon a területen, ahová a jövő évi ötkarikás játékok megnyitóját is tervezik.

Az európai biztonsági tisztvégviselők arra figyelmeztetnek, hogy nő az iszlám fegyveresek általi támadások kockázata az izraeli–palesztin konfliktus kirobbanása óta, ezért Franciaországban kiemelt készültség van az ilyen jellegű támadásokat illetően.

A július 26-i megnyitóünnepségen nagyjából hat és fél kilométeres szakaszon, megközelítőleg 160 hajón fognak mintegy tízezer sportolót szállítani a Szajnán, és a kalkulációk szerint a parton hatszázezer ember lesz majd jelen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik