Asztalitenisz: Szudi és Madarász is az első fordulóban búcsúzott

Vágólapra másolva!
2023.12.14. 22:30
null
Szudi Ádám megszorongatta a tajvani Csüang Csi-jüant, legyőzni azonban ezúttal nem tudta (Fotó: WTT)
Az olaszországi WTT-verseny főtáblájának első fordulójában Madarász Dóra és Szudi Ádám is vereséget szenvedett, ezzel el is fogytak a magyar játékosok Biellában.

 

Nem a mi versenyünk volt a WTT-sorozat idei utolsó állomása: az olaszországi Biellában zajló feeder besorolású torna főtáblás küzdelmeinek első napján Madarász Dóra és Szudi Ádám is vereséget szenvedett, s tekintve, hogy már csak ők ketten voltak talpon, ezzel a magyar küldöttség le is zárta a túrát. Pedig Madarásznak (világranglista-85.) nem volt rossz a sorsolása, a román Ioana Singeorzan (146.) egyértelműen a legyőzhető kategóriába sorolható: nem csak a világranglistán elfoglalt helyek, hanem korkülönbségből adódó rutin – a magyar játékos 30, a román pedig 19 éves – is inkább Madarász mellett szólt, de mindez most kevés volt a sikerhez.

„Madarásznak ez volt az első meccse a versenyen, ami soha nem könnyű – mondta női válogatottunk szövetségi kapitánya, Pink Márk. – A román ezúttal jobban, stabilabban játszott, miközben Dórinál becsúszott néhány egyszerű hiba. Szerintem ennél sokkal jobban is tud játszani, reméljük a februári világbajnokságon ezt meg is mutatja.”

A kvalifikációból induló Szudinak (284.) viszont az elmúlt napokban volt ideje felvenni a verseny ritmusát, pechére azonban Fortuna elpártolt tőle, a párosban világbajnok tajvani Csüang Csi-jüan (38.) ellen kellett asztalhoz állnia az első fordulóban.

„Szudi nagyon jól játszott a selejtezőben, a főtáblán viszont talán a mezőny legjobb játékosát kapta ellenfélül. A francia ligában már játszottak egymás ellen, Szudi egyszer le is győzte, bízunk benne, hogy most is sikerül meglepni” – fogalmazott bizakodva Pink Márk a csütörtök esti programban lejátszott mérkőzést megelőzően, de mivel az ázsiai bizonyára okult a kapitány által említett mérkőzésből, a végeredmény ezúttal a papírformának megfelelően alakult.

WTT-SOROZAT, FEEDER, BIELLA
Férfiak. Egyes. A 32 közé jutásért:

Csüang Csi-jüan (tajvani)–Szudi Ádám 3:1 (–7, 9, 9, 7)
Nők. Egyes. A 32 közé jutásért:
Singeorzan (román)–Madarász Dóra 3:1 (6, –7, 7, 7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik