FISU: nemzetközi példa lett a Debreceni Egyetem sportkultúrája

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.11.30. 17:26
null
Balogh László, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója (Fotó: unideb.hu)
Egyetlen magyar felsőoktatási intézményként, rögtön hét jó gyakorlattal került be a Debreceni Egyetem a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség Healthy Campus programjának legújabb kiadványába, mely az egyetemi jóllélet szolgáló legjobb példákat gyűjtötte össze a világ minden tájáról – olvasható a hirek.unideb.hu oldalán.

 

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) Healthy Campus programjának célja, hogy a lehető legtöbb színtéren fejlessze a hallgatók és az egyetemi közösség jóllétét. A harminc nemzetközi szakértő által összeállított program egy globális hálózatot tesz elérhetővé az egyetemek számára, annak érdekében, hogy megosszák egymással az ismereteiket, a szakértelmüket, a jól bevált gyakorlatokat és meglátásaikat.

A program egy egyedi digitális platformra épül, ahol az intézmények nyomon követhetik és fejleszthetik a hallgatók és az egyetemi polgárok egészségét és jóllétét. Ennek részeként jelent meg a napokban a FISU Healthy Campus legújabb kiadványa, amely az elmúlt két év legjobb gyakorlatait összegzi.

A Debreceni Egyetem egyetlen magyar felsőoktatási intézményként került be a kiadványba, összesen hét jó gyakorlattal. Az összeállításban példaként állítják a DE sporttevékenységét, amelyet hallgatók igényei alapján igyekszik fejleszteni, kiemelték az intézmény marketing, sporttanácsadási és alumni tevékenységét, valamint a leendő hallgatók toborzására szervezett rendezvényeit, az egyetemi polgárok mentális egészségfejlesztését és nem utolsósorban a nemzetközi kapcsolatrendszerét.

„Óriási büszkeség számunkra, hogy több területen is nemzetközi jó gyakorlatként tekintenek a Debreceni Egyetemre. Ez annak a példátlan, sokéves egyetemi összefogásnak köszönhető, melyben karok, intézetek határok nélkül, egy felé húzva és következetesen dolgoznak a sport, a fizikai aktivitás, az életmód és az életminőség érdekében” – értékelte a sikert Balogh László, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik