Asztalitenisz: óriási bravúr, az Ecseki, Madarász páros kínai duót legyőzve elődöntős

Vágólapra másolva!
2023.11.30. 11:29
null
Ecseki Nándor és Madarász Dóra rendkívül érett, jó teljesítménnyel lepte meg a kínai Liu Ting-sou, Vang Tien-ji párost (Fotó: WTT)
A WTT-sorozat düsseldorfi állomásának negyeddöntőjében az Ecseki Nándor, Madarász Dóra párosnak sikerült meglepnie kínai ellenfelét, s öt játszmában legyőzte a Liu Ting-sou, Vang Tien-ji kettőst. A délutáni elődöntőben a német Cedric Meissner, Yuan Wan duó lesz az ellenfél.

 

A düsseldorfi WTT-versenyen csütörtökre a mieink közül már csak az Ecseki Nándor, Madarász Dóra duó maradt versenyben, ami abból a szempontból mindenképpen jó hír, hogy a páros versenyben van az olimpiai kvótáért, s ezen az úton minden győzelem és az azzal szerzett pont fontos lehet. A feeder besorolású tornán Ecsekiéket a második helyen emelték ki, a főtábla első fordulójában, a nyolc közé jutásért lejátszott meccset magabiztosan hozták az ukrán Anton Limonov, Szolomija Bratejko egységgel szemben. A negyeddöntőben viszont jóval nagyobb erőpróba várt a magyar párosra, a túloldalon ugyanis a kínai Liu Ting-sou, Vang Tien-ji kooperáció állt. Férfiválogatottunk szövetségi kapitánya, Lindner Ádám szerdán arról beszélt, hogy a rendelkezésre álló felvételek alapján igyekeznek a legalaposabban kielemezni az ázsiaiak játékát. A jelek szerint sikerült is meglepni Liut és Vangot, a mieink ugyanis szinte végig vezetve elhozták az első játszmát. A következő két szett a kínaiakkal szemben megszokott forgatókönyv szerint zajlott, az ellenfél megérezve a mieink játékát átvette az irányítást, s 2:1-re fordított. Ekkor úgy tűnt, bejön a papírforma, ám Ecsekiék előhúztak valamit a kalapból: a nagyon simán elvesztett harmadik etap után a negyediket 11:8-ra megnyerték, majd az ötödikben már egy pillanatra sem engedték ki a kezükből a vezetést, sőt 10:4-nél hat meccslabdájuk volt – végül az ötödiket értékesítették, ezzel óriási bravúrral 3:2-re nyertek.

„Ecseki és Madarász is nagyon jól játszott, mind a ketten betartották a taktikát – értékelt férfiválogatottunk szövetségi kapitánya, Lindner Ádám.A kínaiak ellen soha nem könnyű, a labdamenetek elején az első néhány érintés fontos volt, ez lehetett a siker kulcsa, no meg az, hogy Ecsekiék mentálisan is erősek voltak, szetthátránynál sem adták fel, tiszta fejjel álltak oda a negyedik játszmához. A vége izgalmasan alakult, négy meccslabdánk is elment, de szerencsére volt bőven, az ötödikkel pedig már be tudtuk fejezni a meccset.”

Pihenésre nem sok idő jut, a délutáni programban ugyanis már az elődöntőt is lejátsszák, a mieink a német Cedric Meissner, Yuan Wan kettős ellen állnak asztalhoz a döntőbe jutásért.

WTT-SOROZAT, FEEDER, DÜSSELDORF
Vegyes páros
Negyeddöntő

Ecseki Nándor, Madarász Dóra–Liu Ting-sou, Vang Tien-ji (kínai) 3:2 (7, –8, –3, 8, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik