Asztalitenisz: a Budaörs az elvesztett Ek-döntő után a BL-ben vághat vissza

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.11.18. 16:13
null
Póta Georgina kiegyensúlyozott, jó teljesítményére is szükség lesz az olaszok ellen (Fotó: Dömötör Csaba)
A Bajnokok Ligája csoportkörében az SH-ITB Budaörsi SC női csapata azt az olasz ASD Quattro Morit fogadja vasárnap este, amellyel szemben májusban elvesztette a második számú kontinentális sorozat, az Európa-kupa döntőjét.

Az SH-ITB Budaörsi SC női csapata már öt mérkőzést lejátszott a Bajnokok Ligája 2023–2024-es idényében ám idehaza még egyszer sem állt asztalhoz: a sorozat első csoportkörében a csehországi Moravsky Krumlovban szerepelt, ahol három győzelemmel és egy vereséggel zárt, majd a most zajló második csoportkör első fordulójában a francia Metz TT otthonában 3:1-es vereséget szenvedett. Vasárnap este végre hazai pályán is bemutatkozhat a magyar bajnoki címvédő, a 18 órakor kezdődő budaörsi összecsapáson az olasz ASD Quattro Mori lesz az ellenfél. A párharc érdekessége, hogy fél évvel ezelőtt májusban ez a két csapat vívta a második számú kontinentális sorozat, az Európa-kupa döntőjét, akkor az olaszok az első meccset odahaza 3:2-re, a visszavágót pedig Budaörsön 3:0-ra nyerték meg.

Igaz, azóta nem sok idő telt el, ám már egyik fél sem ugyanaz, mint volt fél évvel ezelőtt, hiszen a Budaörs közben a magyar válogatott egyik kulcsemberével, Madarász Dórával erősödött, s a Quattro Morinál is voltak változások. Éppen ezért az esélyekről nehéz mit mondani, de ha abból indulunk ki, hogy a D-csoport harmadik résztvevőjétől, a Metztől a budaörsiek 3:1-re, az olaszok pedig 3:0-ra kikaptak, nagyjából hasonló erők küzdelmére számíthatunk vasárnap, viszont a magyar együttes dolgát nehezíti, hogy szombaton Győrben két bajnoki mérkőzést is lejátszott.

Sűrű a versenynaptár, profi játékosokról van szó, alkalmazkodnunk kell a helyzethez –mondta Bachman Péter a Budaörsi SC szakvezetője. –Az eddigiek alapján úgy tűnik, a Metz kiemelkedik a csoportból, ezért mi a BL-negyeddöntőt érő második helyért küzdünk az olaszokkal. Már csak ezért is fontos mérkőzés vár ránk vasárnap este, s bízom benne, hogy nem jön semmi közbe és a legjobb összeállításban fogadhatjuk az ellenfelet.”

Érdemes tudni, hogy annak az együttesnek sem kell lemondania a nemzetközi porondról, amely a csoportban végül a harmadik helyet szerzi meg, onnan ugyanis az Európa-kupa negyeddöntőjébe lehet jutni. Arra pedig, hogy Bachman Péter számára mi jelenti az legjobb összeállítást, vasárnap este kapunk választ, ám az valószínűsíthető, hogy a Póta Georgina, Madarász Dóra, Fazekas Mária, Dari Helga négyesből kerül ki a három asztalhoz álló játékos. Ami pedig a Quattro Morit illeti, jó kiindulóalap lehet a Metz elleni meccsük, azon a román Tania Plaian, a kínai Vu Hszin-hszin és az olasz Arianna Barani szerepelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik