Sportrádió: Borzalmas döntés, kvóták forognak kockán – Dari Helga

Vágólapra másolva!
2023.10.15. 10:21
null
Dari Helga szerint a magyar női asztalitenisz-válogatott próbál nyitottan hozzáállni az új vezetőedzőhöz (Fotó: Dömötör Csaba)
Mint beszámoltunk róla, a világbajnoki és az olimpiai felkészülés közben az asztalitenisz sportág nemrégiben megválasztott elnöksége a férfiválogatott munkáját segítő Aranyosi Pétertől és a női csapatnál dolgozó Bachman Pétertől és Bátorfi Zoltántól is megvált, úgy, hogy előtte a szövetségi kapitányokkal nem egyeztettek. Később a két szövetségi kapitányt is elküldték. Korábban a Sportrádió Hazafutás című műsorában Szabó Szilárd Aranyosi Péterrel beszélgetett, ezúttal pedig egy játékos, Dari Helga nyilatkozott az ügyben.

 

Dari Helga, a magyar női asztalitenisz válogatott fiatal játékosa már korábbról ismerte az új szövetségi kapitányt, Pink Márkot, ugyanis mindketten Nagykárolyról származnak. „Némi korkülönbség van köztünk, de piciként sokat játszottam Pink Márkkal, a sors úgy hozta, hogy most újra együtt tudunk dolgozni.”

„Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, a játékosok és mindenki az asztaliteniszben. Mindenkit váratlanul érintett ez a helyzet. Nagyon jó volt a közös munka Bátorfi Zoltánnal, és az eredmények is jöttek. Próbálunk nyitottak lenni az új edzőhöz, próbálunk neki segíteni, mert neki sem lesz könnyű dolga” – mondta az edzőváltás kapcsán Dari Helga.

A női asztalitenisz-válogatott tagja szerint Bátorfi emberileg és szakmailag is tökéletesen illett a női csapathoz. Úgy gondolja, hogy nagyon nehéz lesz pótolni. Pink Márk augusztusban került a Budaörshöz, ahol Dari mellett Madarász Dórával és Póta Georginával is együtt dolgozhatott. Dari elmondta, hogy Pink olykor a válogatottnál is besegített, de mindössze pár hónapos munkakapcsolatról van szó.

„Ez egy borzalmas döntés volt, kvóták forognak kockán. Most az kell, hogy nyitottak legyünk” – mondta Dari Helga, aki elárulta, hogy el sem tudtak búcsúzni Bátorfitól. A Magyar Asztalitenisz-szövetség új elnökéről Kovacsics Imréről és a vele való közös munkáról így vélekedett Dari: –„Együtt kell dolgozni, bármennyire is nehéz lesz. Történtek olyan események, amelyekre senki nem számított. Kimondhatjuk, hogy olyan ember került az élre, aki semennyire nincs tisztában a sportággal.”

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA HALLGATHATJA MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik