Kékszalag: a címvédő szerint megdőlhet a rekord – GALÉRIA

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.06. 11:30
Csütörtök délelőtt 11 órakor rajtolt el az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj a Balatonfüred előtti vízterületről. Európa leghosszabb távú és legnagyobb hagyományú tókerülő versenyén 515 hajó indult 2532 versenyzővel – közölték a szervezők a versenyiroda összesítése alapján.
Elrajtolt az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj! (Fotó: Koncz Márton) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Elrajtolt az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj! (Fotó: Koncz Márton) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

A szervezők ismertették, 2398 versenyengedélyes és 134 rajtengedélyes sportoló vesz részt a regattán, melyre 95 ifjúsági és hét serdülőkorosztályba tartozó sportoló is nevezett.

Az 515 vitorlás közül nyolc külföldi. Tizennyolc csapatban nő a kormányos, és öt hajó – a Szent Ágota, a Jukebox, a Mópogó, a Zsófi és a Lilly Elliott – fedélzetén csak nők versenyeznek.

Összesen 29 hajóosztályban és nyolc értékelési csoportban lesz értékelés. A végső győzelemre legesélyesebb nyílt többtestű hajóosztályba 14 csapat nevezett.

Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj ezúttal is együttműködik az Autistic Art Alapítvánnyal, s a szervezők 1 799 000 forintot gyűjtöttek az autizmussal élő fiataloknak.

A címvédő MLS Raiffeisen 5050 Fifty-fifty jelentése szerint a körülmények jók, s bár a szél kicsit gyengébb a jelzettnél, úgy vélik, megdőlhet a tavalyi 7:13:21 órás rekord.

A hajósokra a 48 órás szintidő alatt légvonalban 155 kilométeres út vár, a balatonfüredi rajt után Balatonkenese, Siófok és a tihanyi szoros érintésével haladnak, és Keszthelynél fordulva térnek vissza Balatonfüredre.

Tavaly a versenyre nevezett 516 hajóból 456 teljesítette a nagydíjat, amelyet saját 2014-es rekordját megdöntve a Józsa Márton vezette Raiffeisen Fifty-Fifty nyert meg.

A legtöbbször, tizenháromszor Litkey Farkas győzött a Kékszalagon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik