EJ: Magyarország valóban sportnemzet – Schmidt Ádám

Vágólapra másolva!
2023.07.01. 21:39
null
Fotó: Dömötör Csaba
Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár elégedett a magyar sportolók teljesítményével a krakkói központú Európai Játékokon, és azt is kiemelte, hogy hátborzongató élmény volt látni az öttusaverseny férfi befutóját.

 

„Fantasztikus futás volt a végén, egyszerűen hátborzongatós volt végignézni testközelből. Nagyon örülök annak, hogy Bőhm Csaba bronzérmet nyert, hogy kvótát szerzett Párizsra, és természetesen ez igaz Gulyás Michelle-re is, aki szintén kvótát szerzett a hölgyek között” – mondta az M4 Sport helyszíni stábjának adott interjújában Schmidt Ádám, majd kiemelte, hogy a sportlövészetben és a két, ökölvívásban szerzett kvótára is büszke lehet a magyar küldöttség.

„A leginkább talán abban mérhető, hogy Magyarország valóban sportnemzet, és milyen elképesztő elismerésünk van a világban, hogy egy ilyen nemzetközi sporteseményen milyen sok ország és sokfajta sportág vezetőivel találkozom” – hangsúlyozta Schmidt Ádám.

„Büszkén kihúzhatja magát az ember, amikor azt mondja, hogy ő a magyar sportért felelős államtitkár, mert ezért gratuláció és elismerés jár, ami nem nekem, hanem a magyar sportolóknak, sportszakembereknek, szövetségi vezetőknek, egyesületi vezetőknek elismerés. Nagyon jó érzés magyarnak lenni!” – tette hozzá.

A magyar csapat szombat kora estig eddig 8 arany-, 7 ezüst-, és 18 bronzéremmel a nyolcadik helyen áll a vasárnap záruló multisportesemény éremtáblázatán, és három sportágban öt olimpiai kvótát szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik