Motokrossz: csapata közölte, Szvobodának nincs esélye a túlélésre

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.13. 12:28
null
Csapata közlése szerint Szvoboda Bencének nincs esélye megnyerni ezt a csatát (Fotó: HTS Team/Fb)
Mint beszámoltunk róla, kritikus az állapota a tízszeres magyar bajnok Szvoboda Bencének, aki a vasárnapi, csehországi motokrosszversenyen szenvedett súlyos balesetet, a prágai kórházban pedig életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Csapata, a HTS Team most azt közölte, hogy a versenyzőnek nincs esélye megnyerni ezt a csatát.

Szvoboda fejét ütés érte a balesetben, emiatt elvesztette az eszméletét. A prágai kórházban életmentő műtétet hajtottak végre rajta, a keddi vizsgálatok azt állapították meg, hogy az agyi funkciói nem működnek.

„A szervezete még küzd az életben maradásért, ami jelen pillanatban megjósolhatatlan, hogy meddig fog tartani” – írta közösségi oldalán Szvoboda Bence csapata, a HTS Team.

A HTS a bejegyzéséhez kedd délelőtt hozzászólt, s azt írta:

„Sajnos Bencének nincs esélye megnyerni ezt a csatát, de halottnak nem tekinthető addig, míg a szíve ver, így a halálhírét sem jelenthetjük be addig. Tisztában kell lennünk az elfogadhatatlannal, hogy ő már nem fog közénk visszatérni. A család nyugalma érdekében és kegyeleti okokból csak azután tegyétek közzé a halálhírét, és rójátok le részvéteteket, amint hivatalosan megtörtént a bejelentés.” Ez a hozzászólás később eltűnt, már nem látható.

„Még itt van közöttünk, vannak csodák és kérek mindenkit, ne temesse a fiunkat!” – írta hozzászólásban Szvoboda Bence édesapja, Szvoboda Tamás.

A HTS Team hozzászólása
A HTS Team hozzászólása

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik