Gyász: elhunyt a tízszeres magyar bajnok motokrosszos, Szvoboda Bence

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.14. 15:14
null
Elhunyt Szvoboda Bence (Fotó: Szvoboda Bence/Fb)
Június 14-én késő délelőtt elhunyt a tízszeres magyar, kétszeres cseh és egyszeres osztrák bajnok motokrosszos, a vasárnapi, csehországi versenyen súlyos balesetet szenvedő Szvoboda Bence – közölte csapata, a HTS Team a közösségi oldalán.

Szvoboda Bence vasárnap Csehországban, a pacovi versenypályán szenvedett súlyos balesetet, a fejét ért ütés után eszméletét vesztette. A prágai kórházban életmentő műtétet hajtottak végre rajta, de a későbbi vizsgálatok megállapították, hogy agyi funkciói nem működnek.

Később a HTS Team azt közölte, hogy Szvoboda szervezete küzd az életben maradásért, de „nincs esélye megnyerni ezt a csatát.”

A HTS Team június 14-én kora délután pedig arról számolt be, hogy 11.50-kor Szvoboda Bence elhunyt.

„Emlékezzünk a sportolóra, aki 10 bajnoki címet nyert Magyarországon, kettőt Csehországban, egyet Ausztriában, és megannyi győzelmet aratott szerte Európában.

Emlékezzünk az emberre, aki az akarat és a kitartás szimbóluma volt. Aki nem adta fel soha, és mindig arra törekedett, hogy a legjobbat hozza ki magából.

Emlékezzünk a barátra, aki csibészes mosolyával mindig jókedvre tudta deríteni a körülötte lévőket.

Emlékezzünk a fiúra, aki mindig nagyra becsülte családja szeretetét és támogatását.

Felfoghatatlan tragédia ez mindannyiunk számára. Elviselhetetlen a fájdalom, ami körülvesz minket. Az Isten adjon megnyugvást a szeretteinek, és az őt gyászolóknak!” – írta a HTS Team.

Szvoboda Bence 2007-ben osztrák juniorbajnok lett, majd 2011-ben világbajnoki pontokat szerzett, 2014-ben pedig dobogóra állhatott az Európa-bajnokság Olasz Nagydíján, ezt követően 2017-ben az MX2-es kategóriában cseh bajnoki címet szerzett. Egy évvel később második magyar versenyzőként nyert az ADAC MX Masters sorozat királykategóriájában, valamint az osztrák, a szlovák, a cseh és a magyar bajnokság legnívósabb kategóriájában is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Szvoboda Bence 31 évet élt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik