EJ, asztalitenisz: Nagyváradi óriási bravúrral, Madarász simán jutott tovább

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.23. 20:20
null
Nagyváradi Mercédesz a nap talán legizgalmasabb mérkőzését nyerte meg a svéd Christina Källberg ellen (FOTÓ: WTT)
A krakkói asztalitenisz-versenyek első napján a sikeresen rajtoló Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettősünk mellett egyesben Madarász Dóra és Nagyváradi Mercédesz is továbbjutott, utóbbi óriási meccsen, szerzett bravúros győzelmet. Szudi Ádám és Majoros Bence viszont a 32 közé jutásért lejátszott mérkőzésen vereséget szenvedett.

 

Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk délelőtti sikere után – a mieink a nyolcaddöntőben 3:2-re nyertek a lengyel Samuel Kulczycki, Katarzyna Wegrzyn duó ellen – a délutáni programban Madarász Dóra, Nagyváradi Mercédesz, Szudi Ádám és Majoros Bence is egyesben állt asztalhoz Krakkóban, mind a négyen a 32 közé jutásért küzdöttek.

A legsimább mérkőzést Madarász vívta, a nála jóval hátrébb rangsorolt belga Margo Degraef megszorítani sem tudta, a 29 esztendős magyar játékos négy játszmában győzött. Ez a siker nagyjából borítékolható volt, Nagyváradi Mercédeszre viszont Christina Källberg személyében jóval nagyobb kihívás várt. A 23 éves svéd már több mint egy éve stabilan top 100-as asztaliteniszező – csak összehasonlításképpen: Nagyváradi jelenleg a 340. a világranglistán –, ehhez képest Nagyváradi nem csak, hogy megszorongatta, de óriási, hétjátszmás meccsen, a döntő szettet 19:17-re megnyerve bejutott a legjobb 32 közé.

A férfiaknál előzetesen úgy tűnt, Szudira vár nehezebb feladat, a belga Adrien Rassenfosse legyőzése a bravúr kategóriába tartozott volna, nem is állt tőle messze a magyar bajnoki címvédő, de végül a mindent eldöntő hetedik játszmában jobban koncentráló belga játékos jutott tovább. A Majoros–Haug meccsen viszont inkább a magyar játékos tűnt esélyesebbnek, a fiatal, mindössze 20 éves norvég azonban váratlanul jól ráérzett a Majoros ellen sikerrel kecsegtető taktikára, ami elég is volt neki ahhoz, hogy 4:2-re nyerjen.

Az a cél, hogy lehetőleg ne kapjunk ki hátrább sorolt asztaliteniszezőtől”– adta ki a jelszót még az Európai Játékok rajtja előtt férfiválogatottunk szövetségi kapitánya, Muskó Péter. A korábbi versenyeken nem egyszer nagy bravúrt szállító Majorosnak ez most nem sikerült, s miután Szudi sem tudta borítania a papírformát, a mieink férfi egyesben lezárták szereplésüket az Európai Játékokon.

Ami a folytatást illeti, Madarász a nyolcaddöntőbe jutásért az ukrán Margarita Peszockával, Nagyváradi a portugál-kínai Jieni Shaóval mérkőzik, az Ecseki, Madarász párosunk ellenfele a negyeddöntőben a szlovák Lubomír Pistej, Barbora Balázová kettős lesz.

ASZTALITENISZ
Férfiak. Egyes. A 32 közé jutásért:
Adrien Rassenfosse (belga, 23.kiemelt)–Szudi Ádám (37.)4:3 (7, –11, 7, –9. –10, 8, 7)
Borgar Haug (norvég, 40.)–Majoros Bence (24.)4:2(8, 7,–7, 6,–10, 3)
Nők. Egyes. A 32 közé jutásért:
Madarász Dóra (22.)–Margo Degraef (belga, 40.)4:0 (5, 6, 7, 6)
Nagyváradi Mercédesz(43.)–Christina Källberg (svéd, 21.)4:3(10,–13, 9,–10,–9, 11,17

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Bobory Balázs és Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik