Veszélyben a párizsi olimpia? Konferenciát rendez a Sportjus

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.05.20. 10:00
null
Fotó: AFP
„Sport és diszkrimináció, a sporthoz való jog és az egyenlő feltételek követelményének ütközése, avagy veszélyben a Párizsi Olimpia?” címmel konferenciát szervez a Sportjus Magyar Sportjogász Társaság – derült ki a szervezet lapunknak eljuttatott közleményéből.


Az eseményen szóba kerül a sportban jelenleg tapasztalható genderizmus, transzneműség és a sport alapját képző egyenlő feltételek ütközése, valamint a jövő évi párizsi olimpián és paralimpián való diszkrimináció-mentes részvétel, különös tekintettel az orosz és a fehérorosz sportolókra.

A konferencia díszvendége Wladár Sándor, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, a World Aquatics elnökségi tagja, a Magyar Úszószövetség elnöke és moszkvai olimpiai bajnok úszó előadásának címe: Bojkott és az olimpiai mozgalom.

Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, a Nemzet Sportolója Fair Play most és holnap címmel tart előadást, rajta kívül a meghívottak között van Baji Balázs, a Nemzeti Sportügynökség Zrt. Sportszakmai és Sportstratégiai vezérigazgató-helyettese is.

A szakmai célzatú konferenciára a jogászokon és a sportvezetőkön kívül minden aktív és visszavonult sportolót, sportszakembert, a magyar olimpiai mozgalom szereplőit, és a téma, illetve a sportbeli trendek iránt érdeklődőket egyaránt várják a szervezők.

Az eseményt május 22-én, 14 órától rendezik meg a Mom Kultúrház Kupolatermében (1124 Budapest, Csörsz utca 18.). A belépés ingyenes, azonban a részvételhez regisztrálni kell az info@sportjus.hue-mail címen. A konferencia Facebook-eseménye ide kattintva érhető el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik