Asztalitenisz-vb: Póta valósággal kiütötte ausztrál ellenfelét

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.05.21. 20:03
null
<strong>Póta Georgina</strong> jól kezdett Durbanben, még szombaton Madarász Dórával párosban, vasárnap pedig egyesben is győzött (Fotó: WTT)
A Dél-Afrikában zajló egyéni asztalitenisz-világbajnokságon Póta Georgina egyesben is asztalhoz állt, s miként szombaton Madarász Dórával párosban, ezúttal is simán győzött és jutott be ezzel a legjobb 64 közé, ausztrál ellenfelének még felvillanásai sem lehettek.

 

A durbani világbajnokságon kora délutánig lejátszott magyar érdekeltségű mérkőzések után felemás volt a mieink mérlege, az Ecseki Nándor, Madarász Dóra és a Majoros Bence, Anders Lind magyar, dán páros továbbjutott, viszont egyesben Szudi Ádám és Bálint Bernadett is kiesett. Az esti programban Póta Georginára várt a feladat, hogy pozitív irányba mozdítsa el a mérleg nyelvét, s erre a papírforma alapján minden esélye megvolt: az 54. helyen kiemelt 38 éves klasszisunk a 101.-nek rangsorolt ausztrál Melissa Tapper ellen állt asztalhoz.

A kezdés előtt női válogatottunk szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán óvatosan csak annyit mondott, „Póta jobb asztaliteniszező az ausztrálnál, reméljük, ez a mérkőzésen is kijön”. Egy világbajnoki találkozó esetében persze indokolt a visszafogottság, hiszen bármi megtörténhet, de ezúttal egy pillanatig sem kellett aggódni, nem borult a papírforma. Első számú játékosunk nem sok kétséget hagyott afelől, hogy melyikük a jobb, négy szettben „átgázolt” Tapperen úgy, hogy az ausztrál összesen húsz pontot szerzett – túlzás nélkül állítható, osztálykülönbség volt közöttük.

56. EGYÉNI VILÁGBAJNOKSÁG, DURBAN
Nők
. Egyes. A 64 közé jutásért
Póta Georgina (54. kiemelt)–Tapper (ausztrál, 101.) 4:0 (1, 5, 5, 9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik