Asztalitenisz: Szudi Ádám győzelemmel rajtolt Bangkokban

Vágólapra másolva!
2023.04.23. 08:50
null
Az egyesben négyszeres magyar bajnok Szudi Ádám a világranglistán előrébb sorolt francia ellenfelet legyőzve vette az első akadályt (Fotó: WTT)
Magyar szempontból jól kezdődött a WTT-sorozat thaiföldi star contender versenye, miután az egyetlen magyar induló, Szudi Ádám a selejtező első fordulójában négy játszmában győzött a francia Jules Rolland ellen.

Még véget sem ért a WTT-sorozat makaói champions versenye – a döntőket ma rendezik, de az biztos, hogy férfi és női egyesben is kínai győztest avatnak –, Bangkokban már megkezdődött az ugyancsak rangos, star contender besorolású torna. A magyar válogatott tagjai közül most csak Szudi Ádám nevezett, mert mint a rajt előtt mondta, „atöbbiek valószínűleg a nyáron dél-amerikai túrára mennek, énazon nem veszek részt, mert a feleségemmel júliusra várjuk az első gyermekünket, ez a versenyviszontbelefért a programomba és jól fel is tudtam rá készülni”

A mezőny a tétnek megfelelően – a 250 ezer dollár összdíj mellett a győztesek 600 világranglista-pontot kapnak – igencsak erős, a férfiaknál az első kiemelt a japánok csodatinije, a még mindig csak 19 éves Harimoto Tomokazu (világranglista-3.), akinek ebben az évben még nincs tornagyőzelme, a nőknél pedig a kínai Csen Hszing-tung (5.), az ő számára csalódást hozott a makaói champions-verseny, hiszen a nyolcaddöntőbe jutásért nagy meglepetésre kikapott a marosvásárhelyi Szőcs Bernadette-től (27.). A román színeket képviselő klasszis egyébként Bangkokban is asztalhoz áll, egyesben a 13., párosban az osztrák Sofia Polcanovával az 1., míg vegyes párosban a román Ovidiu Ionescuval a 6. kiemelt, így természetesen csak a selejtező után kapcsolódik be a küzdelmekbe.

Szudi (163.) viszont már a kvalifikáció első körében játszott, s nem is tűnt egyszerű feladatnak a nála 47 hellyel előrébb sorolt 22 éves francia Jules Rolland (116.) legyőzése, a rutin viszont egyértelműen a 27 éves magyar játékos mellett szólt, s végül nagyobb izgalmak nélkül, 3:1-re győzött. A következő körben hasonló kaliberű ellenfél, a szenegáli Ibrahima Diaw (146.) vár a magyar bajnoki címvédőre, aki az egyes mellett párosban is nevezett, a dán Anders Lind oldalán szerepel, de mivel a duójuk a kiemeltek közé került, Szudiék csak a főtáblás küzdelmeknél mutatkoznak be a thaiföldi versenyen.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, BANGKOK
Férfiak. Egyes. Selejtező. 1. forduló
Szudi Ádám–Rolland (francia) 3:1 (8, 6, –9, 7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik