Csupasport: a nigériai Oroszlánnak jöhet a Mr. Olympia

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.03.13. 21:04
null
Fotó: Csupasport
Samson Dauda a rögbiről váltott a testépítésre, ma pedig már a világ legjobbjai között tartják számon. Idén megnyerte az Arnold Classicot, a következő célja pedig az, hogy a Mr. Olympián is ő legyen a legjobb.

Révbe ért a Nigériai Oroszlán, azaz Samson Dauda, aki megnyerte az idei Arnold Classic Men's Open kategóriáját, és ezzel hazavihette a mesés 300 ezer dolláros, azaz több mint százmillió forintos pénzjutalmat. Az elképesztő fizikummal rendelkező sportember kezdetben rögbizett, majd az öltözőben a többiek látva az egyébként is erős testfelépítését azt javasolták neki, hogy érdemes lenne gyakrabban lemennie a konditerembe.

Így is tett, de csak a 2013-as Mr. Olympia után kezdte el igazán komolyan venni a testépítést. Samson Dauda történetét megismerheti a Csupasporton, ahol olvashatnak egy beszélgetést az edző nélkül készülő Krassói Tamással is, aki korábban Spartan-, kerékpár- és futóversenyeken is jó eredményeket ért el, mára azonban csak a futás maradt neki, amiből viszont négyszer annyit edz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik