Súlyemelő-vk: kolumbiai és indonéz diadal a „férfi napon”

Vágólapra másolva!
2022.12.10. 15:05
null
Rahmat Erwin Abdullah meglepetést okozott a 73 kilósok kategóriájában (Fotó: Getty Images, archív)
A 67 kilósoknál hazai, a 73 kg-osok mezőnyében pedig indonéz győzelem született összetettben a kolumbiai súlyemelő-világbajnokság pénteki versenynapján, amelyen két férfi kategóriában hirdettek végeredményt.



A 67 kg-os súlycsoportban a nagy esélyes kínai Csen Li-csün, a tavalyi tokiói olimpia aranyérmese, négyszeres világbajnok a szakítást megnyerte ugyan, lökésben azonban érem nélkül maradt, összetettben pedig elé tudott kerülni a kolumbiai Francisco Mosquera. A hazaiak 30 éves emelője, aki tavaly második volt a súlycsoport összetett világcsúcsát 339 kilóval őrző Csen mögött, 2017 után lett újfent világbajnok. A 29 esztendős kínai ezúttal 15 kilóval elmaradt a rekordjától.

A 73 kilósoknál is született meglepetés Bogotában, ugyanis a vb-aranyat összetettben az indonéz Rahmat Erwin Abdullah, a gyengébb eredményekkel nevezetteket felsorakoztató B-csoport győztese szerezte meg, aki az összes A-csoportos riválisát is megelőzte. A 22 éves Abdullah, a 2021-es világbajnok és olimpiai bronzérmes ráadásul lökésben – és ezzel összetettben is – úgy lett első, hogy 200 kilogrammal fogásnemi világcsúcsot állított fel.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik