Pályakerékpáros-vb: Hayter címet védett férfi omniumban

Vágólapra másolva!
2022.10.15. 22:59
null
Ethan Hayter megvédte címét férfi omniumban (Fotó: Getty Images)
Ethan Hayter megvédte címét férfi omniumban a pályakerékpáros világbajnokság negyedik versenynapján.

 

A szombat délutáni-esti programban három női és egy férfi számban osztottak érmeket a két év múlva a párizsi olimpia pályaversenyeinek otthont adó Saint-Quentin-en-Yvelines velodromjában.

A nőknél a madison bukás miatt félbeszakadt, és a hajrában is volt esés. Ez az elsőségért folytatott harcot nem befolyásolta, annál inkább zavaró volt a befutó utáni téves eredményközlés a csarnokban: a másodikként záró franciákat mondták be rögtön győztesnek, "fel is robbant" a csarnok, majd rögtön el is némult, amikor kiderült, a belga duó, Shari Bossuyt és Lotte Kopecky az aranyérmes. Utóbbinak a kieséses versenyszám után már a második sikere volt ezen a vb-n.

Az 500 méteres időfutamban hazai arany született Taky Marie-Divine Kouamé révén, az egyéni üldözéses versenyben pedig a tavaly második német Franziska Brausse ünnepelhetett.

A férfiak omniumban mérettették meg magukat, a négy számot magában foglaló vetélkedésben akárcsak tavaly Roubaix-ban, a 24 esztendős brit Hayter diadalmaskodott. A másik két dobogós csak hosszú elemzést követően, bő húsz perccel a befutó után derült ki, mivel Hayter és a nézőtér támogatását élvező Benjamin Thomas ritkán látható módon az utolsó métereken szerzett körelőnyt. Utóbbi ezzel megszerezte a második helyet, míg harmadikként az új-zélandi Aaron Gate zárt.

Korábban az első szekcióban a vb egyetlen magyar indulója, Szalontay Sándor az első fordulóban búcsúzott, így nem jutott a legjobb 16 közé sprintben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik