Asztalitenisz Ek: első helyen jutott tovább a Budaörsi SC női csapata

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.23. 14:02
null
Az Európa-kupa második csoportköréből továbbjutó Budaörs női csapata (balról): Bachman Péter (edző), Dari Helga, Fazekas Mária, Póta Georgina (Fotó: Budaörsi SC)
Annak ellenére, hogy a Budaörsi SC női csapata a második mérkőzését elveszítette az Európa-kupa második csoportkörében, csoportelsőként jutott tovább a sorozat egyenes kieséses szakaszába.

Az Európa-kupa második csoportkörében szereplő SH-ITB Budaörsi SC női csapata a csoportgyőzelemért lépett asztalhoz vasárnap délelőtt a spanyolországi Reusban. A magyar bajnoki címvédő szombaton 3:1-re legyőzte a Linz Froscberget, így a házigazda Reus Ganxets Miróval szemben – bár nyilván nem ezzel a céllal álltak asztalhoz a budaörsiek – már egy szoros vereség is belefért.

Bachman Péter edző a győztes csapaton ne változtass elvet betartva most is a Póta Georgina, Dari Helga, Fazekas Mária erősorrend mellett döntött, míg az ellenfélnél a spanyol válogatott Sara Ramírez és a chilei légiós Paulina Vega mellett a fiatal, 18 éves spanyol Elvira Rad kapott játéklehetőséget. Ahogy szombaton az osztrákok ellen, a mieink első számú játékosa, Póta most is hozta a maga két partiját, ám ezúttal Fazekas és Dari sem tudott ehhez hozzátenni, azaz a spanyolok 3:2-re megnyerték az összecsapást. A lényeg azonban, hogy a Budaörs továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba, s mivel így is megnyerte a csoportját, a folytatásban valamelyik másik csoport másodikjával találkozik majd.

NŐI ASZTALITENISZ EURÓPA-KUPA, 2. CSOPORTKÖR
B-CSOPORT
Reus Ganxets Miró (spanyol)
–SH-ITB Budaörsi SC 3:2
Vega–Póta Georgina 0:3 (–8, –5, –9)
Ramírez–Dari Helga 3:0 (10, 4, 7)
Rad–Fazekas Mária 3:1 (–12, 7, 8, 4)
Ramírez–Póta 0:3 (–8, –3, –4)
Vega–Dari 3:1 (11, 4, –7, 9)

A végeredmény: 1. SH-ITB Budaörsi SC 3 pont (5:4), 2. Linz Froschberg (osztrák) 3 (4:4), 3. Reus Ganxets Miró 3 (4:5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik