Asztalitenisz Ek: a Budaörs női csapata közel a továbbjutáshoz

Vágólapra másolva!
2022.10.22. 20:47
null
Póta Georgina két győzelmet tett hozzá a budaörsiek sikeréhez (Fotó: Földi Imre)
Győzelemmel kezdte szereplését az SH-ITB Budaörsi SC női csapata az Európa-kupa második csoportkörében, a magyar bajnok az osztrák Linz elleni 3:1-es sikerrel karnyújtásnyira van a továbbjutástól.

A bajnoki címvédő SH-ITB Budaörsi SC női csapata a hét végén a spanyolországi Reusban próbálja meg azt, ami az elmúlt napokban a PTE PEAC férficsapatának nem sikerült: továbbjutni az Európa-kupa második csoportköréből. Bachman Péter, a budaörsiek edzője a jól megszokott Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga trióval indult útnak, s a szakvezető bizakodva várta a házigazda Reus Ganxets Miró és az osztrák Linz-Froschberg elleni összecsapásokat.

Sok függ attól, hogy az ellenfeleink az idény előtt benevezett játékosok közül most kiket küldenek asztalhoz – mondta még a rajt előtt Bachman Péter. – Mivel a csoport első mérkőzését a spanyolok és az osztrákok vívják, azt követően már tisztábban látunk, de az egyértelmű, hogy mindenképpen szeretnénk a továbbjutást érő első két hely valamelyikét megszerezni, sőt lehetőleg az elsőt, mert a folytatásban az némi előnyt jelenthet.”

Nos, ha sokat nem is, de annyit mindenképpen le lehetett szűrni az osztrák és a spanyol csapat összecsapásából, hogy előbbi az erősebb, így a szombat esti programban nehéz feladat várt a budaörsiekre. A Linz egy horvát (Andrea Pavlovic) és egy thaiföldi (Phantita Pinyopisan) légióssal, valamint az osztrák Anastasyia Radzionavával állt fel, míg Bachman Péter ezúttal a Póta, Dari, Fazekas erősorrendet választotta.

A mérkőzés aztán a szakvezető reményei szerint alakult, mert ugyan a fiatal Dari nem bírt az ellenfél horvát játékosával, Pavloviccal, Póta mindkét partiját simán hozta, s Fazekas is hozzátette a magáét, vagyis a Budaörs 3:1-re megnyerte a csoportrangadót. Tekintve, hogy két együttes jut tovább, a magyar együttes jó helyzetből, esélyesként várja a vendéglátó spanyolok elleni találkozót, hiszen még egy papírformát borító 3:2-es vereség is továbbjutást érne.

ASZTAILTENISZ EURÓPA-KUPA, 2. CSOPORTKÖR. NŐK. B-CSOPORT
SH-ITB Budaörsi SC–Linz Froschberg (osztrák) 3:1
Póta Georgina–Pinyopisan 3:1 (12, 7, –8, 7)
Dari Helga–Pavlovic 1:3 (9, –6, –7, –5)
Fazekas Mária–Radzionava 3:1 (7, –6, 9, 3)
Póta–Pavlovic 3:0 (5, 8, 5)

Linz Froschberg–Reus Ganxets Miró (spanyol) 3:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik