Egyetemi sport: Jászapáti Petra lett az ELTE sportarca

Vágólapra másolva!
2022.09.05. 13:52
null
Jászapáti Petra (Fotó: Árvai Károly)
Jászapáti Petra olimpiai bronzérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) BTK germanisztika szakos hallgatója lett az egyetem sportarca kiemelkedő sporteredményeiért – közölte az MTI.

Az intézmény rektori kabinetjében megtartott hétfői ünnepségen elhangzott, hogy az egyetem 2016 óta minden tanévben az ELTE Sportarca elismerést adományoz olyan ELTE-polgár számára, aki elkötelezetten végzett egyetemi tanulmányai vagy egyetemi munkája mellett hosszú ideje kiemelkedő teljesítményt nyújt a versenysportban, ezáltal példaképként szolgálhat egyetemi társai számára.

Az egyetem vezetésének döntése alapján a 2022–23-as tanévben az ELTE Sportarca kitüntetést Jászapáti Petra, az ELTE BTK germanisztika szakos hallgatója kapja, aki a 2022-es téli olimpián a vegyes váltó tagjaként bronzérmes lett.

Az ünnepségen díjazták a lengyelországi Lódzban júliusban rendezett 6. Európai Egyetemi Játékokon érmeket szerző ELTE Kick-boksz Team tagjait.

„Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy az egyetem sportarca lehetek. Érzem, hogy megbecsülnek engem, és szeretnék megfelelni ennek az elismerésnek” – mondta Jászapáti Petra az MTI-nek. Hozzátette, hogy végzős hallgatóként a jövője is foglalkoztatja, a fordítás vagy a kommunikáció területén szeretné hasznosítani német és angol nyelvtudását, és további nyelveket is szeretne elsajátítani.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik