Asztalitenisz: minden számban van kínai döntős Budapesten

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.07.16. 21:51
null
A svédek egyéni vb-ezüstérmese, a nyolcszögletű ütővel játszó Truls Moregard az egyetlen európai finalista (Fotó: WTT)
Női párosban kínai házi döntőt rendeznek, a férfi egyes az egyetlen szám, ahol van európai finalista, amúgy pedig szokás szerint megvan az esélye, hogy a végén a kínaiak mind az öt aranyat elvigyék.

A budapesti star contender-verseny esti programjában négy elődöntőt rendeztek, ezzel kialakult a vasárnapi finálék párosítása. Az már korábban eldőlt, hogy vegyes párosban kínai siker született, miután a Vang Csü-csin, Vang Man-jü duó 2:0-s hátrányból fordítva győzte le a japán Harimoto, Hajata egységet.

Miután a további négy számban is van kínai, megvan az esélye, hogy végül mind az öt aranyat a sportág nagyhatalma viszi el, a kínai fölény azonban a szokottnál mégis valamivel visszafogottabb, ugyanis a női egyest leszámítva nem lesz házi döntő. A királyszámban, azaz férfi egyesben a svéd Truls Moregard már délután kvalifikálta magát a fináléba, most már azt is tudjuk, hogy az ellenfele az ötszörös olimpiai és tizenkétszeres világbajnok Ma Lungot búcsúztató Vang Csü-csin lesz – ez az egyetlen szám, ahol megmaradt az esély az európai győzelemre.

Férfi párosban dél-koreai–kínai, női párosban pedig japán–kínai párharc lesz az első helyért, női egyesben viszont csak a győztes személye kérdéses, nemzetisége nem, ugyanis a döntőben Vang Ji-ti és Szun Jing-sa küzd meg tornagyőzelemért, utóbbi játék nélkül jutott tovább, ugyanis ellenfele a vegyes párosban már aranyérmet szerző Vang Man-jü sérülés miatt visszalépett az elődöntőtől.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, BOK-CSARNOK
Férfiak. Egyes.
Elődöntő:
Vang Csü-csin (kínai)–Ma Lung (kínai) 4:3 (5, –2, –4, 9, –3, 5, 5)
Páros. Elődöntő:

Liang Csing-kun, Lin Kao-jüan (kínai)–Drinkhall, Pitchford (angol) 3:1 (8, –8, 7, 6)
Nők. Egyes. Elődöntő:

Szun Jing-sa (kínai)–Vang Man-jü (kínai) 4:0 j. n.
Páros. Elődöntő:

Ito, Hajata (japán)–Li Ho-csing, Csen Szu-ju (hongkongi, tajvani) 3:2 (–7, –7, 8, 4, 4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik