Légfegyveres Eb: Tátrai nagyszerű hajrával nyolc között, Major Veronika hetedik lett

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.03.25. 18:55
null
Tátrai Miklós a nyolc közé jutott a Hamarban zajló légfegyveres Eb-n (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Tátrai Miklós kiemelkedő utolsó 20 lövésével felzárkózott és nyolcadik lett, így továbbjutott a férfi pisztolyosok alapversenyéből pénteken a Hamarban zajló légfegyveres Európa-bajnokságon, amelyen Major Veronika elődöntőjében a negyedik, összességében pedig a hetedik helyen zárt női pisztolyban.

 

 

A riói olimpikon Tátrai hosszú évek óta az első számú magyar férfi pisztolyosnak számít, és az utóbbi időben stabilan jó eredményekre volt képes, Hamarban pedig egészen kiemelkedően szerepel eddig.

A BHSE lövője nem kezdett kiugróan, első tíz lövését 95 körrel zárta, amivel a középmezőnyben volt, a folytatásban azonban 98 és 97 körös szériákkal sikerült javítania. A negyedik sorozatban aztán több hiba is becsúszott nála, 93 körös sorozata után úgy tűnt, nem lesz esélye a nyolcba jutni. A végére azonban nagyon összeszedte magát, az ötödikben 98-at lőtt, utolsóra pedig hibátlan, 100 körös eredményt, így 581 körrel fejezte be az alapversenyt és a nyolcadik helyen a legjobbak közé került.

Tátraira a folytatásban az elődöntő vár, amelyben két négyes csoportban lőnek majd a pisztolyosok, és az első két-két helyezett jut az éremcsatározásokba.

A nőknél korábban Major Veronika a harmadik helyen került a nyolc közé, az elődöntő viszont nem sikerült neki, csupán egyetlen tíz kör feletti lövése volt, ezzel negyedik lett a kvartettjében. Ebben a szakaszban körönként értékelik az eredményeket, és pontokat kapnak a versenyzők, a legjobb négyet, a negyedik pedig egyet. A keszthelyi sportoló 17 ponttal zárt, végül összességében a hetedik lett, mivel az alapversenyben jobbat lőtt a másik négyes negyedikjénél.

A férfi pisztolyosok másik magyarja, Joó Attila jó kezdés után kissé visszaesett és végül 568 körrel a 46. helyet szerezte meg.

Korábban a női puskások között Dénes Eszter a 11., Mészáros Eszter a 19., Toma Dorina pedig a 32. eredményt produkálta. Dénes egyetlen hellyel csúszott le az elődöntőről, ahogy a férfiaknál a kilencedik helyen záró Péni István is. Vas Péter a 30. lett.

Női pisztolyban Sike Renáta a 19. pozícióban zárta a számot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik