Légfegyveres Eb: Péni István kilencedik lett

Vágólapra másolva!
2022.03.25. 12:19
null
Péni Istán kilencedik lett (Fotó: Tumbász Hédi)
Dénes Eszter, Mészáros Eszter és Toma Dorina sem jutott be a legjobb nyolc közé a női puskások egyéni versenyében pénteken, a Hamarban zajló légfegyveres Európa-bajnokságon – írja az MTI. A kétszeres címvédő Péni István kilencedik helyen végzett a férfi puskások egyéni számában.


Előzetesen a tokiói olimpikon Mészáros, illetve Dénes is egyértelműen esélyesnek számított arra, hogy továbbjusson a 60 lövéses alapversenyből, ám ezúttal némileg mindketten elmaradtak a tőlük megszokott teljesítménytől.

Ennek ellenére Dénes Eszter nagyon közel volt a legjobb nyolcat felvonultató elődöntőhöz: a viadal eredményközlő honlapja szerint 628.1 körös teljesítménnyel a 11. lett, de az előtte végzők közül ketten versenyen kívül indultak, a nyolcadik továbbjutó norvég Jeanette Hegg Duestad pedig hozzá hasonlóan 628.1-et lőtt, ám az utolsó sorozata erősebb volt az UTE puskásáénál, így ő folytathatja a viadalt.

Mészáros Eszternek ezúttal csupán egy tizes sorozata volt kiemelkedő a hatból, s végül 627.1 körrel fejezte be a versenyt, ami a 19. helyhez volt elég a 77 fős mezőnyben.

A csapat harmadik tagja, Toma Dorina 625.4 körrel a 32. lett.

A kétszeres címvédő Péni István kilencedik helyen végzett a férfi puskások egyéni számában.

Az olimpiai ötödik magyar versenyző a viadal eredményközlője szerint visszafogott teljesítményt nyújtott az első harminc lövés során, utána pedig hiába lőtt egyre jobban, végül 627.4 körrel zárt és egyetlen hellyel lemaradt a folytatásról. A legjobb nyolcat felvonultató elődöntőbe jutáshoz három tizedkörrel jobb eredményre lett volna szüksége.

A szám másik magyarja, Vas Péter jobban kezdett az UTE lövőjénél, de végül 623 körrel a 30. pozícióban végzett az 50 fős mezőnyben.

A versenyben az utóbbi időben remek formában szereplő Pekler Zalán is indult volna, ám betegség miatt nem tudott elutazni a kontinensviadalra.

A folytatásban a női és a férfi pisztolyosok egyéni számaira kerül sor a norvégiai városban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik