Emlékezés: felavatták Szepesi György szobrát – fotók

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2022.02.04. 16:31
null
Felavatták Szepesi György szobrát (Fotó: Török Attila)
Az angyalföldi Kubala László Park futópályájától néhány lépésre, az Illovszky Rudolf Aréna szomszédságában áll Szepesi György szobra.

 

Kifejező helyszín. Szepesi György a pálya széléről közvetítette a magyar labdarúgás legszebb időszakaiban a futballmérkőzéseket. A legendás sportriporter századik születésnapjára emelt szobra jobb helyre nem is kerülhetett volna: a pálya szélére.

Az angyalföldi Kubala László Park futópályájától néhány lépésre, az Illovszky Rudolf Aréna szomszédságába – futók, amatőr sportolók és persze a Vasas labdarúgóihoz egészen közel adták át a szobort, amely Erős Apolka Munkácsy-díjas szobrász alkotása.

A pénteki szoboravatáson a XIII. kerület polgármestere, dr. Tóth József emlékezett meg Szepesi Györgyről. Mint mondta, a nagyszerű rádiós a Váci úton született (a 97. szám alatti ház falán emléktábla jelzi, ki élt ott egykoron), és a két világháború között errefelé felcseperedő fiatalból itt lett a sport, a futball örök szerelmese. Lapunk főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, Szöllősi György meghatottan beszélt róla, mint mondta, a fiatalabb kollégákkal mindig barátságos, nyílt, a szakmai alázatra nevelő példaképre emlékezhetünk.

A műalkotáson Szepesi György (akinek fia, Szepesi János is ott volt az avatáson) elegáns, mint mindig, a rá mindig jellemző szeretet most is, így is árad belőle.

A pályák közelében.

Ahol mindig is ő volt a legjobb.

(Fotó: Török Attila)
(Fotó: Török Attila)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik