Asztalitenisz: a Madarász, Fazekas párosé a bajnoki cím

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.06.03. 14:16
null
Fazekas (balra) negyedszer, Madarász ötödször lett bajnok női párosban, de együtt most először nyertek ob-t (Fotó: Árvai Károly)
Az asztaliteniszezők Gödöllőn zajló országos bajnokságának második napján női párosban avattak bajnokot. Meglepetés ezúttal nem született, a győzelmet a válogatott magjához tartozó Madarász Dóra és Fazekas Mária kettőse szerezte meg.

Tekintve, hogy a tavalyi győztes Ambrus Krisztina, Tóth Kata kettős így együtt nem indult a gödöllői országos bajnokságon, már a rajt előtt nyilvánvaló volt, hogy női párosban nem lesz címvédés. A Budapesti Erdért szakvezetése ennek ellenére bízhatott abban, hogy sikerül az elmúlt két esztendőben győztes párosok egy-egy „feléből”, azaz Ambrusból, valamint a 2019-ben Bálint Bernadett oldalán aranyérmes Imre Leilából összeállított duónak a csúcsra érnie.

Az elképzelés az elődöntőig működött is, ám ott a válogatott két fontos láncszemének számító Madarász Dóra és Fazekas Mária alkotta egység a három játszmában jobbnak bizonyult, majd azzal a lendülettel a fináléban a Fehér Orsolya, Harasztovich Fanni kettőst is magabiztosan verte.

Korábban Madarász négyszer, Fazekas pedig háromszor lett magyar bajnok női párosban, ám együtt most először, azaz így nézve új bajnokot avattak Gödöllőn, de persze egyikük sem érezhette magát idegenül a dobogó tetején, hiszen a csapatversenyt nem számítva összességében Madarász a tizedik, Fazekas pedig a hetedik bajnoki aranyérmét gyűjtötte be.

Érdekesség, hogy a június végén a kapuit végleg bezáró legendás klub, a Statisztika „búcsúzóul” még adott egy bajnoki érmest, a harmadik helyen záró Dari Helga, Fejős Anna duó utóbbi tagja ugyanis most is a Marczibányi téri klubot erősíti.

Az országos bajnokság a női egyes csoportkörével folytatódik, sőt ma estére eljut a mezőny a legjobb négyig, a férfi és a női egyes elődöntőjére és döntőjére pedig péntek délután kerül sor.

ASZTALITENISZ
EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, GÖDÖLLŐ
NŐI PÁROS
Elődöntő
Madarász Dóra, Fazekas Mária (CP Lys Lill Métropole, SH-ITB Budaörsi SC)–Imre Leila, Ambrus Krisztina (Budapesti Erdért SE) 3:0 (7, 8, 4)
Fehér Orsolya, Harasztovich Fanni (TSV Schwabhausen, Szekszárdi AC)–Dari Helga, Fejős Anna (SH-ITB Budaörsi SC, Statisztika PSC) 3: 0 (7, 7, 9)
Döntő
Madarász, Fazekas–Fehér, Harasztovich 3:1 (8, –9, 6, 7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik