Nemzet Sportolója: kit választana meg 12. tagnak?

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.05.12. 14:23
null
Jövő csütörtökön újra összeülnek a Nemzet Sportolói (Fotó: Földi Imre, 2020)
Jövő csütörtökön összeülnek a Nemzet Sportolói, hogy eldöntsék, ki kerüljön közéjük 12. tagnak az áprilisban elhunyt Monspart Sarolta helyett. Azt kérdezzük olvasóinktól, kit választanának be új tagnak?

A 2004-es sporttörvény hívta életre a Nemzet Sportolója kitüntető címet, amelyet azok a hatvan éven felüli, kimagasló eredményeket elérő magyar sportolók kaphatnak, akik sportpályafutásuk befejezése után is meghatározó szerepet töltöttek, töltenek be a sportéletben. A cím egyéni és csapatsportágban nyújtott teljesítményért egyaránt odaítélhető.

A NEMZET SPORTOLÓI

Balczó András (öttusa) 2004–
Hammerl László (sportlövészet) 2004–
Ivánkay Mária (parasport, asztalitenisz) 2004–
Keleti Ágnes (torna) 2004–
Portisch Lajos (sakk) 2004–
Rejtő Ildikó (vívás) 2007–
Schmitt Pál (vívás) 2014–
Magyar Zoltán (torna) 2015–
Kamuti Jenő (vívás) 2017–
Varga János (birkózás) 2018–
Faragó Tamás (vízilabda) 2020–

A kitüntetettek száma egyidejűleg legfeljebb tizenkettő lehet, ám Monspart Sarolta halálával tizenegyen maradtak az illusztris társaságban.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár jövő hét csütörtökre, május 20-ára hívta össze a Nemzet Sportolóit, hogy új tagot jelöljenek maguk közé.

A tizenegy aktív tagnak kell eldöntenie, kit javasolnak 12. tagnak maguk közé. A javaslatot Szabó Tünde sportért felelős államtitkár terjeszti majd a kormány elé, s a magyar kormány a sporttörvény alapján dönt majd a cím és a vele járó életjáradék adományázásáról.

SZAVAZÁS

Monspart Sarolta halálával tizenegyen maradtak a Nemzet Sportolóit egyesítő illusztris társaságban. Ön kit választana új tagnak?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik