Videó: Viníciust ki kellett volna állítani Orbánnal szemben? Szavazzon!

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 08:33
Vinícius ellökte Orbánt (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a Real Madrid hazai pályán 1–1-es döntetlenre végzett az RB Leipziggel, így 2–1-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé. A spanyolországi visszavágón Vinícius Júnior és Willi Orbán szerezték a gólokat, ám előtte nem sokon múlott, hogy másképpen váljanak főszereplőkké. A Real brazil klasszisa az 54. percben letarolta a magyar válogatott játékost, majd pár pillanat múlva két kézzel ellökte őt. A játékvezető, az olasz Davide Massa az esetet követően sárga lappal szankcionálta Viníciust. De ez volt a helyes döntés?

SZAVAZÁS

Viníciust ki kellett volna állítani?

  • 1218 szavazat (12%)
  • 2276 szavazat (22%)
  • 1792 szavazat (17%)
  • 5157 szavazat (49%)

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Willi Orbán szerint Vinícius Júnior a sárga lapos figyelmeztetésnél rosszabbul is járhatott volna, amikor torkon ragadta őt. Ugyanakkor hozzátette, hogy a hazaiak góljánál klasszis teljesítményt nyújtott a brazil.

 

Willi Orbán a második magyar játékos lett, aki gólt szerzett egy Real Madrid ellen Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Elsőként ez ifjabb Albert Flóriánnak sikerült 1995 novemberében, amikor a Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Reallal. Magyar játékos Orbán gólja előtt legutóbb 14 éve talált be a Bérnabeu Stadionban, akkor Vadócz Krisztián szerzett gólt a királyi gárda otthonában 2010. május 2-án, az Osasuna színeiben a 3–2-re elveszített spanyol bajnoki összecsapáson. (MTI)

BAJNOKOK LIGÁJA 
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Real Madrid (spanyol)–RB Leipzig (német) 1–1 (0–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 76 126 néző. Vezette: Davide Massa (olasz)
Real: Lunyin – Carvajal, Nacho, Rüdiger, F. Mendy – Tchouaméni, Kroos (Modric, 78.), Camavinga (Rodrygo, a szünetben), Valverde – Vinícius Júnior, Bellingham (Joselu, 85.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Lipcse: Gulácsi – Henrichs, W. Orbán, Lukeba, Raum – Olmo, A. Haidara (Kampl, 90.), X. Schlager (Elmasz, 85.), Xavi Simons – Openda (Poulsen, 77.), Sesko (Baumgartner, 85.). Vezetőedző: Marco Rose
Gólszerző: Vinícius Júnior (65.), ill. W. Orbán (68.)

Továbbjutott: a Real Madrid, 2–1-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik