Birkózás: Takács és Vitek is bronzérmes az U23-as Eb-n

Vágólapra másolva!
2021.05.22. 20:22
null
Vitek Dáriusz bronzérmes lett (Fotó: UWW/MBSZ)
Parádés napot zártak szombaton a kötöttfogású magyarok a szkopjei U23-as Európa-bajnokságon. Az esti helyosztókon ketten is érdekeltek voltak, mivel a junior-világ- és Európa-bajnok Takács István (87 kg) a vigaszágon 2–0-ra legyőzte a kadét-vb-aranyérmes azeri Lachin Valievet. A harmadik helyért jöhetett a junior-világbajnoki bronzérmes török Muhutdin Saricicek, akinél 1'–1-re (később szerzett ponttal) bizonyult jobbnak. A nehézsúlyúak között birkózó junior-vb- és Eb-harmadik Vitek Dáriusz (130) a bronzcsatában a szintén junior-vb-bronzérmes német Franz Richterrel nézett farkasszemet, és remek mérkőzésen 5–4-re nyert – számolt be a Magyar Birkózószövetség hírlevele.

 

A szombaton bemutatkozó sportolók közül a 67 kilogrammos Váncza István és a 82 kilós Lévai Tamás is a vasárnap esti fináléba jutott. Váncza első két riválisa nem állt ki ellene (a francia és az osztrák sem jelent meg a mérlegelésen), és az elődöntőben nagy csatában 4–3-ra verte az ifjúsági olimpiai bajnok azeri Jafarov Hasratot, így a törökök kadét Eb-második helyezettje ellen, Kadir Kamallal döntőzhet.

Lévai tussal nyert a görög Compandudisszal szemben, majd technikai tussal aratott diadalt a horvát Petrac felett, az elődöntőben pedig nagy bravúrral a már felnőtt Eb-harmadik, kadét vb- és Eb-aranyérmes grúz Ajvengo Rikadzét 2–1-re múlta felül. Az orosz Samil Ozsajevellen küzdhet az Európa-bajnoki címért.

Hatvan kilóban Kecskeméti Krisztián két kiváló győzelmet követően noha az elődöntőben vezetett az ukrán Igor Kurocskinnal szemben, végül 5–2-re kikapott, így ő a vasárnap esti programban a bronzéremért léphet szőnyegre.

Kajtán Olivér is versenyben van még a 72 kilogrammosok mezőnyében: egy sikeres meccs után vereséget szenvedett az ukrán Kuliktól, vetélytársa aztán a döntőbe jutott, Olivér emiatt a vigaszágra került.

A 97 kilós Érsek Róbert egy-egy győztes és vesztes mérkőzést követően kiesett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik