Torna: Európa-bajnok ukrán klasszis a női válogatottnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.18. 09:42
A Magyar Tornaszövetség megegyezett a női válogatott munkáját 2015 eleje óta segítő Alina Koziccsal, így az egykori világklasszis versenyző a jövőben szövetségi edzőként dolgozik a nemzeti csapat mellett.

A 2004-es összetett Európa-bajnok ukrán tornásznő sportolói pályafutása befejezése után a japán válogatottnál dolgozott edző-koreográfusként. Kozics koreográfusi képzettsége elsősorban a talaj- és gerendagyakorlatoknál lehet nagy hasznára a magyar válogatottnak.2004-es összetett Európa-bajnok ukrán tornásznő sportolói pályafutása befejezése után a japán válogatottnál dolgozott edző-koreográfusként. Kozics koreográfusi képzettsége elsősorban a talaj- és gerendagyakorlatoknál lehet nagy hasznára a magyar válogatottnak.

„Nagyon örülünk, hogy sikerült Alinával megegyezni, és mellettem szövetségi edzőként segíti a munkát. Nagyon sok újdonságot hozhat a magyar tornának, de az igazi eredmény csak hosszú távon lesz érezhető. Talán már ősszel, az olimpiai kvalifikációs vébén is meglátszik a keze munkája, ám igazából évekbe telik, mire beáll a változás” – nyilatkozta Draskóczy Imre női szövetségi kapitány.

Nem Alina Kozics az egyetlen ukrán szakember, aki szerepet vállal a magyar tornasportban: a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség 2014 októberében hosszabbította meg a felnőttválogatott munkáját segítő Nina Jeresko szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik