Darts: MvG csúcsformában, de Taylor sem ül a babérjain

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.12. 17:00
A darts Premier League hatodik fordulójának mérkőzéseire az angliai Nottinghamben kerül sor. A játéknap csúcsmeccse kétségtelenül Phil Taylor és Michael van Gerwen összecsapása lesz, de a Gary Anderson–Adrian Lewis és a Ramond van Barneveld–James Wade találkozók is izgalmasnak ígérkeznek.

Idén először, összességében 37. alkalommal néz farkasszemet egymással a sportág élő legendája, Phil Taylor és a 2014-es világbajnok Michael van Gerwen. A Premier League-ben eddig ötször találkozott a két játékos: háromszor a holland, egyszer az angol dartsozó nyert, míg 2013 februárjában 6–6-os döntetlenre végeztek a felek.Phil Taylor és a 2014-es világbajnok Michael van Gerwen. A Premier League-ben eddig ötször találkozott a két játékos: háromszor a holland, egyszer az angol dartsozó nyert, míg 2013 februárjában 6–6-os döntetlenre végeztek a felek.

„Phil minden idők legjobb játékosa. Mindig nagyszerű meccseket játszunk, remélem, ismét fantasztikus teljesítményre leszek képes ellene. Az elmúlt években értem el vele szemben szép eredményeket, bízom benne, csütörtökön újabb kellemes emlékkel gazdagodom” – mondta Van Gerwen, aki még nem talált legyőzőre a PL-ben.

„Michael szenzációsan teljesít az idén, bombaformában játszik, de én sem ülök a babérjaimon, nyerni szeretnék. Éhesebb vagyok a sikerre, mint valaha, vérbeli dartsmeccsre számítok" – latolgatta az esélyeket a négy meccs óta veretlen Taylor.

A játéknapot 20.15 órától a listavezető Dave Chisnall és a nyeretlenségi sorozatát a legutóbbi fordulóban megszakító Stephen Bunting összecsapása nyitja, majd a címvédőként bukdácsoló Raymond van Barneveld és a három meccs óta nyeretlen James Wade mérkőzése következik.

Az este harmadik találkozója lesz Taylor és Van Gerwen rangadója, utána pedig Adrian Lewison a sor, hogy öt hét után ismét mérkőzést nyerjen a Premier League-ben, de ehhez a regnáló világbajnok Gary Andersonnak is lesz egy-két szava – vagy nyila. A forduló záró mérkőzését a tabella utolsó két helyét elfoglaló Kim Huybrechts és Peter Wright vívja.

DARTS PREMIER LEAGUE
6. ÁLLOMÁS, NOTTINGHAM (20.00, tv: Sport1)
Bunting (angol)–Chisnall (angol)
Van Barneveld (holland)–Wade (angol)
Taylor (angol)–Van Gerwen (holland)
Anderson (skót)–Lewis (angol)
Huybrechts (belga)–Wright (skót)

AZ ÁLLÁS
1. Dave Chisnall
5419
2. Michael van Gerwen
5328
3. Phil Taylor
53117
4. Gary Anderson
5326
5. James Wade
51224
6. Adrian Lewis
51224
7. Raymond van Barneveld
51133
8. Stephen Bunting
51133
9. Kim Huybrechts
51133
10. Peter Wright
5323

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik