Birkózó-vb: Lőrincz és Szabó László is győzelemmel kezdett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.09.12. 10:08
A kötöttfogásúak versenyei is megkezdődtek pénteken a taskenti birkózó-világbajnokságon: Lőrincz Viktor és Szabó László megnyerte első meccsét és bejutott a nyolcaddöntőbe.

A magyar szövetség tudósítása szerint a tavalyi budapesti vb-n bronzérmes Lőrincz Viktor a horvát Nenad Zugaj ellen lépett szőnyegre, aki komoly versenyzőnek számít, 2010-ben világbajnokságon, tavaly pedig az Európa-bajnokságon lett harmadik. Lőrincz Viktor a horvát Nenad Zugaj ellen lépett szőnyegre, aki komoly versenyzőnek számít, 2010-ben világbajnokságon, tavaly pedig az Európa-bajnokságon lett harmadik.

A ceglédiek 85 kg-os versenyzőjének ennek ellenére nem jelentett gondot a legyőzése, az első menetben ugyanis előbb kivédekezte a térdelőhelyzetet, majd Zugajt lentről kétszer is megpörgette, s 2–0-s előnnyel mehetett pihenni. A szünet után a horvát intése után további egy pontot gyűjtött Lőrincz, s összességében biztosan nyert 3–0-ra.

Szabó László élete első felnőtt világversenyén, az idei Eb-n nagyszerű teljesítménnyel lett ötödik, s most is jól kezdett a 75 kilogrammosok mezőnyében. A Vasas sportolója a német Florian Neumaier ellen kezdett, s szép akciókkal, 4:0-ra győzött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik