Birkózó Eb: Lám Bálint 130 kg-ban ötödik lett

NS/MTI NS/MTINS/MTI NS/MTI
Vágólapra másolva!
2014.04.05. 19:15
Lám Bálint ötödik helyen végzett a kötöttfogásúak 130 kilogrammos súlycsoportjában a finnországi Vantaában zajló birkózó Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A 2012-ben junior világbajnok magyar versenyző a harmadik helyért rendezett mérkőzésen az olimpiai és vb-bronzérmes svéd Johan Magnus Eurennel csapott össze, s 8:1-re kikapott tőle.

„Látom, hogy miben kell fejlődnöm. Eddig az állásból birkózást gyakoroltuk sokat, hogy hogyan tegyem jó helyre a kart, és mutatkozzak aktívnak, a földön védekezés viszont háttérbe szorult. Mostantól azt is kell fejlesztenem. Az volt a célom az Eb előtt, hogy minél több meccset birkózzak, és viszonylag eredményes legyek. Három meccsem is volt, amit jónak ítélek. Ez egy fontos állomás volt az olimpiai kvalifikáció felé vezető úton. A legfontosabb úgyis az, hogy kijussak Rióba. Muszáj lesz” – mondta Lám Bálint a Nemzeti Sportnak a mérkőzés után.

Lám a szombati négy magyar közül egydüliként volt érdekelt az esti programban. Délelőtt Kiss Balázs (98 kg), Kozák István (66 kg) és Knipli Csongor (59 kg) is kiesett.

BIRKÓZÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, VANTAA
Kötöttfogás
59 kilogramm

1. forduló: Knipli Csongor–Carjuk (izraeli) 0:2

66 kg
1. forduló: Kozák István–Karecinski (lengyel) 0:4

98 kg
1. forduló: Kiss Balázs–Arusaar (észt) 1:0
2. forduló: Kiss Balázs–Gastl (osztrák) 11:8
Negyeddöntő: Kiss Balázs–Noumonvi (francia) 5:9

130 kg
1. forduló: Lám Bálint–Dimitrov (bolgár) 1:10-nél technikai tus
Vigaszág. 1. forduló: Lám Bálint–Barbazan (román) 8:0-nál tus
A 3. helyért: Lám Bálint–Euren (svéd) 1:8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik