A népszerűség csúcsán

Vágólapra másolva!
2013.02.23. 09:01
null
Pars Krisztián (balra) megnyerte a kategóriáját (Fotó: Török Attila)
Lezárult a kiadónk és a Felix Promotion közös vállalkozásában rendezett szavazás, amelynek keretében arra kértük olvasóinkat, voksoljanak 2012 legjobbjaira az evsportoloja.hu oldalon. A szavazási kedv milliós nagyságrendet öltött, a győztesek névsora már nyilvános, sőt egy részük már át is vehette a díját.

Ki meglepődve, ki vidáman, ki boldogan fogadta, hogy őt vagy a csapatát választották 2012 legjobbjává az evsportoloja.hu oldalon, amelyre nyolcszázezer(!) szavazat érkezett a magyar sport legutóbbi sikeréve után.

Sok embert megmozgatott például London emléke, a kategóriagyőztesek között két olimpiai bajnok, a kalapácsvető Pars Krisztián és a hosszútávúszó Risztov Éva, illetve egy paralimpiai ezüstérmes úszó, Tóth Tamás szerepel.

A díjak egy részét már át is vették az illetékesek. Pars Krisztián, miután hazatért a dél-afrikai edzőtáborából, újra itthon készül, hogy idén nyáron megszerezze a magyar atlétika első világbajnoki címét. Első versenye a téli országos dobóbajnokság lesz szombaton a Puskás Ferenc Stadion edzőpályáján. Erre Szombathelyen, majd Budapesten készült – a Margitszigeten fogadta kiadónk és a Felix Promotion stábját, s a díjon kívül a My Audio 708 DCC tabletének, valamint a Nissan Hovány ajándékcsomagjának is örülhetett.

Küldöttségünk felkereste Székesfehérváron a helyi jégkorongozókat is, akiknek a mindennapjaira ráfért egy kis vidámság, hiszen mostanság nem a legjobb passzban vannak. Az elmúlt évek győzelmeit, EBEL-sikereit viszont meg kellett ünnepelni, és nem szabad elfelejteni! A kellemes emlékeket felidézhetik a csapat tagjai a Novotel Székesfehérvár Szálloda Café Alba étteremben. Emellett az együttes mindegyik tagja kapott egy Balea borotvahabot a dm Kft. felajánlásának köszönhetően.

A parasportoló Tóth Tamás velünk ünnepelt a szerkesztőségben, két tréning között látogatott el hozzánk a kölyökképű versenyző.

„Most már visszatértünk a napi két edzésre, úgyhogy ez fárasztó időszak. De szeretném a londoni ezüstjeimet még szebb éremre fényesíteni" – mondta az úszó, aki elsősorban a sprintszámokban gyűjti a medáliákat: a tavalyi paralimpián az 50 méteres, majd a 100 méteres gyorsúszásban lett második. Az utóbbi számban éppen jó barátja, Sors Tamás előtt csapott a célba, és most, a szavazásnál is megelőzte, bár másik klasszisunk a brit fővárosból aranyat is hozott, hiszen 100 méteres pillangóúszásban megvédte a címét. A Sikonda Wellness Hotel jóvoltából két főre szóló hosszú hétvégét tölthet el a szállodában. Az Observer felajánlása nyomán a Ludwig Múzeumba egy évre szóló belépőt kapott, és egy Nissan-ajándékcsomagot is hazavihetett.

Lóránt András az év menedzsere kategória dobogósaként is meglátogathatta volna lapunkat, de ennél is nagyobb örömöt jelenthetett neki, hogy az általa menedzselt Hanga Ádám lett az év legnépszerűbb sportolója. Az igazi menedzsert a sportolói eredményei minősítik, márpedig Hanga nagyon szép pályát fut és futhat be a kosárlabdázók között. Fehérvárról indulva Európa legerősebb bajnokságában, Spanyolországban ontja a pontokat, és jó eséllyel pályázik arra, hogy Dávid Kornél után ő legyen a második magyar játékos az észak-amerikai profi ligában, az NBA-ben. Éppen a sikerességének köszönhető, hogy ezúttal nem adhattuk át neki személyesen a díjat – hiszen most is a klubjánál készül –, így azt Lóránt András vette át a nevében.

„Nagyszerű érzés, hogy Magyarországon, ahol a labdarúgás és a kézilabdázás is nagyon népszerű, Ádám győzni tudott a szavazáson" – mondta Lóránt, aki márciusban kézbesíti a kosaras jutalmát, amelynek része az Abacus Hotel felajánlása, egy két személyre szóló félpanziós wellnesshétvége és egy Nissan-ajándékcsomag is.

A múlt év extrémsportolójának megválasztott Poór Brigitta viszont éppen befejezte spanyolországi edzőtáborát, így a repülőtérről útba ejtette szerkesztőségünket, mielőtt visszautazott volna Győrbe. Hazafelé tartva ki is próbálhatta a My Audio Life MP4 lejátszóját, emellett Nissan-ajándékcsomagot is kapott. Neki köszönhetően a tereptriatlon alig ismert világába is betekintést kaphattunk.

„Az úszás ezerötszáz méter, a kerékpár negyven kilométer, a futás tíz kilométer körül változik, tereptől függően – mondta Poór, aki tavaly hatodik lett az Európa-bajnokságon. – A terep gyakran nagyon kemény, hegyekkel-völgyekkel tarkított, az Alpokban például kétezer méteres szintkülönbség volt a pályán belül. Ha itthon vagyok, hétköznap Győrben készülök, míg a hétvégén Sopronban, hiszen odavalósi vagyok, a környékbeli hegyek pedig jó terepnek számítanak. Itthon sajnos kevés a tereptriatlon-viadal, a nyári nemzetközi sorozat előtt Magyarországon mountainbike-versenyeken indulok, ez számít a legjobb edzésnek."

A SZAVAZÁS LEGJOBBJAI

Az év férfi olimpikonja
1. Pars Krisztián (atléta) 32%
2. Berki Krisztián (tornász) 19%
3. Gyurta Dániel (úszó) 17%

Az év női olimpikonja
1. Risztov Éva (úszó) 63%
2. Jakabos Zsuzsanna (úszó) 9%
3. Kovács Katalin (kajakozó) 6%

Az év paralimpikonja
1. Tóth Tamás (úszó) 39%
2. Sors Tamás (úszó) 30%
3. Pálos Péter (asztaliteniszező) 7%

Az év legnépszerűbb sportolója
1. Hanga Ádám (kosárlabdázó) 33%
2. Görbicz Anita (kézilabdázó) 22%
3. Szucsánszki Zita (kézilabdázó) 14%

Az év legkaritatívabb sportolója
1. Huszti Szabolcs (labdarúgó) 27%
2. Tóth Krisztina (asztaliteniszező) 26%
3. Kozmann György (kenus) 13%

Az év felfedezettje
1. Somogyi Gergely (kosárlabdázó) 25%
2. Rapport Richárd (sakkozó) 17%
3. Czékus Eszter, Kiss Szofi (szinkronúszók) 15%

Az év extrémsportolója
1. Poór Brigitta (tereptriatlonos) 32%
2. Farkas Norbert (alpesi síző) 16%
3. Detre Diána (szörfös) 15%

Az év sportmenedzsere
1. Szörnyi Attila (kézilabda) 43%
2. Lóránt András (kosárlabda) 12%
3. Hrutka János (labdarúgás) 11%

Az év csapata
1. Sapa Fehérvár AV 19 (jégkorong) 31%
2. MKB Veszprém (kézilabda) 27%
3. Győri Audi ETO KC (kézilabda) 12%

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik