Küzdősport: Ignasov és „Kokó" is a ringben szombaton a Sportarénában

K1.HU K1.HUK1.HU K1.HU
Vágólapra másolva!
2012.05.11. 15:59
Címkék
Nagyszabású K-1-es gálát rendeznek szombaton a Papp László Budapest Sportarénában. A programban szinte minden küzdősportstílus helyet kapott, a K-1, az MMA, a főmeccset pedig a fehérorosz sztár, Alekszej Ignasov vívja. Profiboksz-mérkőzésekre is sor kerül, például a nehézsúlyú Bogdán Zsolt is bokszol, és mérkőzésvezetőként Kovács István is ringbe lép.

A szombaton 18.30-kor kezdődő gálán az alacsonyabb súlycsoportok reprezentánsai mellett a K-1 óriásai közül is színre lépnek ketten: a termetre és tudásra is kiemelkedő, korábbi világbajnok fehérorosz Alekszej Ignasov, akinek ez lesz pályafutása 100. meccse, és a török Ali Cenic. Ők vívják a főmérkőzést, melynek a stílusa miatt – merthogy bárkit bármikor „meg tud csípni" – csak Vörös Skorpióként emlegetett 34 éves Ignasov az esélyese, aki eddigi 99 fellépéséből 79-et megnyert, míg a nála nyolc esztendővel fiatalabb Celic mérlege 21 meccsből 19 győzelem.

Az eseményen ringbe lép Kovács „Kokó" István is, az olimpiai bajnok mérkőzésvezetőként lesz ott a kötelek között.

„Remek meccsek kerülnek megrendezésre, de az igazán ütős történet Alekszej Ignasové – lelkesedett Atlanta bajnoka. – Ő a K-1 egyik legnagyobb egyénisége, szinte minden létező világbajnokot megvert, kiütött. Szombaton az Arénában 100. profi meccsét vívja, ez elképesztő szám még K-1-szinten is. Itt jubilál, ráadásul nem is könnyű rivális ellen. Kemény meccs lesz, nagy bunyót várok."

A korábbi profi- és amatőr világbajnok azt is elmondta, hogy a szombati esemény egyszeri és megismételhetetlen, 12 meccset rendeznek, több szabályrendszerben.

ÍGY VEREKSZIK IGNASOV

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik