Sportkönyv: Hogyan válasszak sportágat? - megjelent a 2. kiadás

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.11.23. 13:20
Megjelent a Hogyan válasszak sportágat? lexikon második kiadása, az ötletgazdák célja, hogy a jövő évi, londoni olimpiáig minden magyar oktatási intézménybe eljuttassanak egy példányt.

A Nagy János olimpikon és Eb-ezüstérmes birkózó által szerkesztett könyv 18-cal több sportág tudnivalóit tartalmazza, mint a tavaly áprilisban 1400 példányban kiadott első kötet, így az érdeklődők immár 113 sportágról tájékozódhatnak.

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportügyekért felelős államtitkára a szerdai sajtóbemutatón kifejtette: a gyerekek 75 százaléka csak a testnevelés órákon mozog, ám a mindennapos testnevelés tervezett bevezetésével egyszersmind sportágspecifikusabban lehet majd gondolkodni, s ebben segíthet a bővített kiadás.

„A magyar felnőtteknek ma mindössze tizenhat százaléka sportol rendszeresen, ha ezt sikerülne az európai átlaghoz hasonló huszonnégy százalékra javítani, akkor csak a táppénzeken hatmilliárd forintot takaríthatnánk meg” – tette hozzá az olimpiai bajnok Czene Attila, saját pályakezdésével kapcsolatban pedig elmondta: ő maga a véletlen szerencse folytán kezdett el úszni, ám egy ilyen lexikon révén ezt ma már ki lehet küszöbölni.

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára közölte: a gyerekek mozgásmennyisége szempontjából Magyarország az utolsók között van Európában.

„Ezen változtatni kell, ha azt akarjuk, hogy Magyarország a kilencedik helyen maradjon az olimpiai örökrangsorban” – jelentette ki.

A kötet megalkotóinak az a célja, hogy a jövő évi, londoni olimpiáig minden magyar oktatási intézménybe eljuttassanak egy példányt. Jelenleg csaknem ötven településen, több mint 300 iskolában és 34 helyiség könyvtárában már elérhető a könyv.

A sajtótájékoztató végén több meghívott élsportoló felidézte a kezdeteket: a korábbi nagyságok közül Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász, a jelen legjobbjainak részéről pedig Vass Dóra ritmikus gimnasztikázó és Miklósvári Ambrus freeski-versenyző tartott rövid beszámolót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik