Októberben gála: Török ver törököt

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2010.10.06. 18:11
null
Török Dániel (balra) az IKBO Eb-övéért küzdhet
Az I. Master’s Fight Night gála lesz október 30-án a Sportmax Hegyvidék sportcsarnokban. Az est fő mérkőzése az IKBO Európa-bajnoki címéért Török Dániel összecsapása lesz a németországi török Gökhan Akhus ellen a K–1 szabályai szerint, emellett az MMA szabályrendszerében nyolc küzdő részvételével rendeznek tornát.

Az eseményt a duisburgi Masters Gym rendezi, amelynek versenyzője Török Dániel is. A K–1-es harcos két éve készül Németországban, elmondása szerint a körülmények összehasonlíthatatlanul jobbak, mint Magyarországon. A karate kyokushinkai ágában kétszeres Európa-bajnok váltakozó sikerrel szerepel a K–1-ben, hazánkban kimondottan balszerencsésen mérkőzött, de október 30-án az IKBO szervezet Eb-címéért harcolhat.

Ötmenetes mérkőzésen Gökhan Akhus lesz az ellenfele, aki dortmundi klubban készül „Kimondottan pikáns küzdelem lesz, bár ez enyhe kifejezés, amit a törökkel kapcsolatban gondolok. Kétszer nem állt ki ellenem, az utolsó pillanatban mondta le a meccsünket, ezzel anyagi kárt is okozott. A másik, hogy duisburgi egyesületem ősi ellenfele Akhus klubja, tehát presztízsmérkőzés lesz. Én mindenesetre rúgásaimmal és ütéseimmel várom őt” – nyilatkozta Török Dániel, aki Klaus Waschkewitz irányításával készül, és nagy szerepe van abban, hogy a gálát Budapesten rendezik.

Török azt mondja, az MMA-harcosok győztesének a sikernél is többet jelenthet, hogy a decemberi németországi gála résztvevője is egyben.

Török a közelmúltban olyan nagyság edzőpartnere lehetett, minta holland Sammy Schilt, de Stefan Lekóval is sparringolt.

„Az említettek még edzésen is félelmetes ellenfelek, talán mondanom se kell, minden megmozdulásuk életveszélyes, de ezt szó szerint kell érteni. Schilt szintje extra kategória, nekem az Eb-cím a cél, emellett szeretném bizonyítani a magyar közönségnek és a szakembereknek, hogy németországi felkészülés mind fizikailag, mind technikailag megacélozott.”

Október 30-án a főmeccsen tehát Török ver törököt.

Lehetőleg ebben a sorrendben...

TÖRÖKÖT VERNE TÖRÖK DÁNIEL
 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik