Küzdősport: 13 magyar versenyző készül a pekingi világjátékokra

Vágólapra másolva!
2010.07.24. 10:25
Kizárólag a világ élvonalába tartozó versenyzők vehetnek részt a Küzdősportok Világjátékán. Az augusztus 28. és szeptember 4. között rendezendő pekingi viadalra 13 magyar sportoló kapott meghívást, köztük a tajvani világjátékokon aranyérmet szerző karatésunk, S. Kovács Ádám.

„Az a célunk, hogy ezek a sportágak a világ érdeklődésének középpontjába kerüljenek, ennek érdekében versenyeznek együtt négy olimpiai és kilenc nem olimpiai sportág legjobbjai – hangsúlyozta Leyrer Richárd, a Nemzeti Sportszövetség alelnöke, aki az esemény egyik megálmodója. – Az elmúlt két év világ- és kontinenselsőit hívtuk meg erre a versenyre, sportáganként összesen 120 sportoló küzdhet meg az elsőségért. Külön öröm számunkra, hogy az induló országok közül mi vehetünk részt a legnagyobb küldöttséggel a Küzdősportok Világjátékán. Nagyon boldog vagyok, hogy hamarosan valóra válhat a közös álmunk, melyhez több magyar sportvezető nyújtott segítséget. Kapcsolatai révén Aján Tamás és Schmitt Pál is jó néhány olimpiai ikont állított az ügyünk mellé. Úgy érezzük, hogy mindenki igyekszik segíteni a magyar csapat minél jobb szereplését, a Hummel jóvoltából például egységes lesz a magyar csapat megjelenése, és a tajvani világjátékokon is kiderült, hogy mennyit jelent mindez a sportolóknak."

A magyar indulók: S. Kovács Ádám (karate), Dubi Sándor (kendo), Görbics Gábor, Veres Richárd, Szendrei Barbara, Jároszkievicz Krisztián, Mórádi Zsolt, Imre Tamás, Gömbös László (kick-box), Kálló Györgyi (szumó), Bányai Evelin, Hollósi Csaba, Máthé András (FILA-grapping és pankráció).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik