Birkózás: Lőrincz Viktor junior Európa-bajnokságot nyert

Vágólapra másolva!
2010.07.03. 23:25
A bulgáriai Szamokovban zajló junior birkózó Európa-bajnokságon a kötöttfogás 74 kg-os súlycsoportjában Lőrincz Viktor aranyérmet nyert, a 96 kg-os Rizmajer György pedig bronzérmes lett.

A junior Eb-n a kötöttfogás 74 kg-os súlycsoportjának 26 szereplője között Lőrincz Viktor, a Ceglédi VSE versenyzője a svájci, a német, a lengyel, majd az örmény ellenfél legyőzésével jutott a döntőbe úgy, hogy egyikük sem tudott akciópontot szerezni ellene.

A fináléban a svéd Jan Alexander Jergsren ellen is két menetben, 1:0, 3:2-re diadalmaskodott, és aranyérmet nyert. Viktor a 2006-ban felnőtt Eb-t nyerő Lőrincz Tamás öccse.

A 96 kg bronzmérkőzésén Rizmajer György, a BVSC-Dega birkózója 1:0, 6:0-ra győzte le fehérorosz ellenfelét, Szergej Sztarodubot. A magyar versenyzője az elődöntőben a török származású német Coskun Efe ellenében maradt alul, 1:4, 2:0, 0:1-re.

A napnak van egy sportdiplomáciai sikere is: a Berhidáról indult veszprémi Németh Zsanett szabadkártyát kapott a szingapúri ifjúsági olimpia 70 kg-os női súlycsoportjának mezőnyébe. A kvalifikációs versenyeken egyetlen birkózónknak sem sikerült kvótát szereznie, a szabadkártya a magyar birkózás elismerése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik