Hari meglepő vereséget szenvedett, Schilt győzelemmel tért vissza

Vágólapra másolva!
2009.01.02. 15:02
Az idényzáró szaitamai K–1 és MMA-gálán 19 mérkőzésre került sor, s ezek közül 11 összecsapást úgynevezett Dream szabályrendszerben rendeztek. Az eseményen az eredeti tervekkel ellentétben kötelek közé lépett a jokohamai GP-döntő negatív hőse, a marokkói Badr Hari is, aki nagy meglepetésre kiütéses vereséget szenvedett a holland Alistair Overeemtől.
Hari (balra) Szaitamában nem volt ilyen rámenős
Fotó: Action Images (archív)
Hari (balra) Szaitamában nem volt ilyen rámenős
Hari (balra) Szaitamában nem volt ilyen rámenős
Fotó: Action Images (archív)
Hari (balra) Szaitamában nem volt ilyen rámenős

Mint ismeretes, a marokkói Badr Hari példátlanul szigorú büntetést kapott a K–1-versenyeket szervező FEG-től a jokohamai GP-döntőben elkövetett sportszerűtlensége miatt, és egyes források már azt valószínűsítették, hogy egy időre száműzik őt a K–1 eseményeitől.

Nos, Badr Hari az előzetes programmal ellentétben szerepet kapott a szaitamai K–1 gálán, tehát száműzésről nincs szó (sokat segíthetett Hari bűnbánó nyilatkozata, melyet a döntés után tett), de fellépése nem úgy sikerült, ahogy szerette volna.

A marokkói hatalmas meglepetésre kikapott a rendkívül jó felépítésű 28 éves holland Alistair Overeemtől, aki első győzelmét aratta K–1 szabályrendszerben (korábban inkább MMA-ban küzdött).

A holland egy jól irányzott térdrúgással küldte már az első menetben padlóra küldte Harit, aki ezután még fel tudott állni, de nem sokkal később egy balegyenessel végleg eldöntötte a meccset Overeem.

Hari–Overeem



„A jokohamai GP-döntő eseményei után nem tudtam kellőképp összpontosítani erre a meccsre, ezért szenvedtem vereséget” – mondta az esemény utáni sajtótájékoztatón Badr Hari.

A marokkói hozzátette, nem különösen foglalkozik a kudarccal, mert az ő célja az, hogy 2009-ben ismét GP-döntőben szerepeljen, és ezt nem befolyásolja a mostani fiaskója.

A szöuli GP-elődöntőben Peter Aertstől elszenvedett veresége után először lépett ringbe az elmúlt három évben a K–1-ben minden létező címet begyűjtő Sammy Schilt.

A 212 centis holland ezúttal MMA-szabályok szerint (kisebb és elöl nyitott a kesztyű, amellyel lehet fogni és engedélyezett a földharc) küzdött az amerikai Mighty Mo ellen, és egy földharc során kialakított leszorítással tudott győzni az első menetben (a lábával satuba fogta ellenfele fejét, aki nem tudott szabadulni, ezért feladta a küzdelmet).

A gálán szintén MMA-szabályok szerint lépett kötelek közé és győzött az amerikai Bob Sepp (az ismeretlen japán Kinniku Mantaro ellen) és a horvát Mirko Crocop.

Crocop meccsét a dél-koreai óriás, a 218 centi magas Csoj Hong Man ellen a rendezvény egyik legnagyobb ütközeteként harangozták be a szervezők, de végül ez sem tartott tovább egy menetnél.

A horvát klasszis addig rúgta ellenfele bal lábát, mígnem összedőlt a koreai „torony”.

CROCOP–CSOJ HONG MAN



Az ismertebb K–1-harcosok közül a korábbi (2001-es) világbajnok, az új-zélandi Mark Hunt ugyancsak MMA-szabályok szerint kikapott a holland Melvin Manhoefftól, a Jokohamában négy közé, jutó suriname-i születésű Errol Zimmermann a japán Minovamannal szemben maradt alul, míg a kétszeres GP-döntős japán Muszasit a holland Gegard Mousasi ütötte ki – ez utóbbi meccset K–1-szabályok szerint rendezték.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik